Peru Kabilesinin Gençlik Aşısı Sırrı |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peru Kabilesinin Gençlik Aşısı SırrıPeru Kabilesinin Gençlik Aşısı Sırrı Kim derdi ki, yüzlerce yıl önce yaralı savaşçıları daha çabuk iyileştirmek için kullanılan bir bitkinin bugün gençlik aşısı olacağını? Evet, yanlış duymadınız Peru kökenli olan bu bitkinin başka özelliklerini de keşfetmişti yerliler Aynı zamanda yaşlıların da kanser ve eklem hastalıklarını tedavi etmek için kullanılıyordu Kabile doktorları onu kaynatıyor, suyunu karanlıkta bekletiyorlardı Törenle içirilen bu bitki suyu, bir çok hastalığa şifa dağıtıyordu Adını merak ettiğinizi biliyorum Ben de bunu sizler için araştırdım Yüzyıllardan beri Perunun Yağmur Ormanlarının zor ve doğal koşullarında yaşayan kabileler, savaşçılarını ve yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle acı çeken yaşlılarını tedavi etmek için doğanın sunduğu bitkilere başvurur… Özellikle “Uncaria tomentosa” adını taşıyan bitkiyi kullanırlar ve ona gözleri gibi korurlar doğada Modern tıpla uğraşan bazı uzmanlar bu geleneği merak edip araştırıyor En çok dikkatlerini latince adıyla “Uncaria tomentosa” anılan bitki çekiyor Bu bitkinin yağmur Ormanlarındaki yüksek ağaçlara tırmanan ince uzun bir gövdesi var Gövdenin üzerinde, ağaçlara tutunmasını sağlayan tırnaksı çıkıntılar bulunuyor (Bu nedenle de dilimizde “Kedi pençesi” olarak biliniyor) Kabuğundan ekstre ürettiler Bilim adamları yaptıkları çalışmalar sonucu bu bitkinin kabuğundan elde edilen ekstrelerin ancak yerel yöntemler kullanıldığında istenen etkileri sağladığını görüyorlar Ve bu yerel yöntemleri , teknolojinin olanakları ile birleştirip “AC-11 adlı maddeyi üretiyorlar (Bu kadim bitkinin Batılıların dikkatini çekmesi “Don Luis” adında bir yaşlı çiftçinin akciğer kanserini iyileştirmesi üzerine oluyor) AC-11 adlı bu özel biti extresi, Amerika, Avrupa ve Japonyada çıok gözde Geçen yıl da Türkiyede sağlık ve gençlik sektörünün gündemine girdi “AC-11” etken maddesinin yararlarını şöyle sıralayabilirim 1-DNA hasarına karşı doğal DNA tamir yeteneğini artırır 2-Anti-enflamatuar etkisi var 3-Bağışıklık sistemini güçlendirir 4- Tümör oluşumunu baskılayıcı etkisi vardır DNA hasarlarını tamir ediyor Konuyu biraz daha açmak istiyorum: Anne rahmine düşüşümüzden başlayıp, ölene kadar her gün, her hücremizde, iç ve dış nedenlerle birkaç on bin (10000) defa DNA hasarı oluşuyor DNA tamiri yapan sistemimiz de döllenmeden itibaren organizmanın doğru gelişmesi için tabiiki iş başında Ancak çevre kirliliği, kimyasallar, sigara tüketimi, güneşe bağlı UV ve radyasyon bu “hasarları” daha fazla hızlandırıyor Ve bir çok hastalıkların ortaya çıkmasını sağlıyor Örneğin, kanser türleri, metabolik hastalıklar, immün sistem bozuklukları ve romatolojik bozukluklar gibi Yaşa bağlı genel durum bozukluğu da bu hasarların sonucu… Bilim insanları yaptıkları çalışmalarda “AC-11” maddesinin oksidasyona ve UV ışınlarına bağlı DNA hasarını azalttığını tespit etmişler Ayrıca DNA tamir kapasitesini de arttırdığını belirlemişler Astım, romatizmal bazı hastalıklar, inflamatuvar barsak hastalığı gibi kronik seyirli ve inflamasyonun normalin üzerinde arttığı durumlarda, “AC-11” antienflamatuvar etkisi ile bu hastalıklarda tedaviye destek oluyor AC-11in tümör tedavisi gören hastalarda da tedaviye destek olabileceği tespit edilmiş Cilde etkisinde de mucize yarattı “AC-11”in gençlikteki rolünü keşfeeden tıp, bunun için de bir çok araştırma yaptı Bu ektre ile hazırlanmış yüz ve göz kremleri üretildi Krem olarak cilde uygulandığında çok farklı etkileri ortaya çıkıyor: Cildi besliyor, canlandırıyor, sarkmaları azaltıyor Göz çevresindeki kırışıklıkları azaltıyor Yağmur ormanlarının bizlere sunduğu bu “ixir” etkisi yaratan yararlı maddeden biri olan “AC-11” hakkındaki bu bilgileri hepinizin merakla tüketeceğinizi biliyorum Sağlıklı ve güzel kalın Dr Beyhan Arıkan |
|