Kalp Kurabiyeler |
02-03-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kalp KurabiyelerKalp kurabiyeler Malzemeler: 10-15 adet Sable hamuru için: 2 çay bardağı pudraşekeri 300 gram tereyağı 4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un 2 kahve fincanı toz badem yarım çay kaşığı toz vanilya 1 adet yumurtanın akı süslemek için: 1 adet limonun suyu 5 çay bardağı pudraşekeri 1 çay kaşığı titanyum 2 damla kırmızı gıda boyası 2 damla pembe gıda boyası 3-4 çorba kaşığı Arjantin şekerleme Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın Üzerine unu, toz bademi ve toz vanilyayı ekleyin Daha sonra yumurta akını da katıp 1-2 dakika yoğurun Hamuru 1 cm kalınlığında açıp kalp kalıplar ile kesin Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Süsleme sosunu hazırlamak için, limon suyunu küçük bir kaba alın Üzerine elenmiş pudraşekeri ve titanyumu ekleyip yedirin Beyaz sosu 3’e ayırın Bir bölümüne kırmızı diğerine pembe boyayı ekleyip karıştırın Elinizdeki beyaz, kırmızı ve pembe soslarla, pastacı duy uçlarını kullanarak kurabiyelerin üstlerini süsleyin Aralarına gümüş renkli Arjantin şekerlemelerini yerleştirin Aşçının notu: Titanyum, süsleme sosunu beyazlatmada kullanılan bir maddedir Kullanıldığında sosunuz rengi sarı olur Mısır Çarşısı’ndan temin edebilirsiniz Süsleme soslarını pastacı duy uçlarının yanı sıra spatula ya da sıkma torbası ile süsleyebilirsiniz Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|