Çikolata Güllü Pasta |
02-03-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Çikolata Güllü PastaÇikolata güllü pasta Malzemeler: 12 kişilik 125 gram tereyağı 15 çay bardağı esmer şeker 50 gram bitter çikolata yarım su bardağı su yarım çay bardağı rom yarım su bardağı kuşüzümü yarım çay bardağı iri öğütülmüş ceviz içi 2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm yarım çay bardağı küçük kesilmiş meyve şekerlemesi 15 çay bardağı un yarım çay kaşığı çekilmiş karanfil yarım çay kaşığı tarçın 2 yumurta 80 gram bitter çikolata yarım çay bardağı krema Hazırlanışı: Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alınKısık ateşte karıştırarak ısıtın Ocaktan alıp rom, ceviz içi, kuşüzümü, kuru üzüm ve meyve şekerlemelerini ekleyip karıştırmaya devam edin Un, karanfil, tarçın ve yumurtaları başka bir kapta karıştırıp çikolatalı karışıma ilave edin Kek harcını yağlanmış kelepçeli yuvarlak kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Keki fırından alıp soğutun Seksen gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin Kremayı ekleyip karıştırın Karışımı ılık kekin üzerine döküp yayın Çikolata katılaşana kadar bekletin Çikolatadan yapılmış güllerle süsleyip servis yapın Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|