Kastamonu Pilavı (Üçürdüm) |
02-02-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kastamonu Pilavı (Üçürdüm)Kastamonu Pilavı (Üçürdüm) Malzeme: 1 bardak pirinç 1 bardak bulgur 1 çay bardağı yeşil mercimek 2 kaşık tereyağı 4 bardak su (tercihan et suyu) tuz Yapılışı: Yeşil mercimek akşamdan ıslatılarak bir taşım kaynatılır Suyu süzülür 4 bardak et suyu pilav tenceresinde kaynarken pirinç ve bulgur ilave edilir Tuz atılır Mercimekler de ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir Servis edileceği zaman tereyağı kızdırılarak pilava ilave edilir ve her yanına dağılması için karıştırılarak servis edilir Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Kastamonu Pilavı (Üçürdüm) |
02-03-2010 | #2 |
peri
|
Cevap : Kastamonu Pilavı (Üçürdüm)şey anecıgımde yapardı bunu ama pırıç koymasdı içine çok severdim
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|