![]() |
İftar İçin Yemek Tarifleri Fasülye Pilakisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar İçin Yemek Tarifleri Fasülye Pilakisi Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Fasülye Pilakisi Tarifi Malzemeler: 400 gr kuru fasulye (2 bardak) 280 gr zeytinyağı (l/4 bardak) 100 gr san patates (1 büyük) 75 gr kereviz (1 orta) 75 gr havuç (I büyük) 100 gr soğan (1 büyük) 5 adet yeşil soğan 5 diş sarımsak yarım çorba kaşığı toz şeker yarım bardak su 1/2 demet maydanoz (üzerine) Tuz Yapılışı: • Bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış 2 bardak kuru fasulye, suyu döküldükten sonra bir tencerede kaynayan 12 bardak suya atılır ![]() ![]() ![]() • Diğer tarafta, bir tencereye; küçük kesilmiş soğanlar, bir çeyrek bardak zeytinyağında, hafifçe diriliğini kaybedene kadar karıştırılarak kavrulur ![]() ![]() ![]() • Tenceredeki su kaynaymea, üstü kazınmış ve yanın santim inceliğinde halkalara doğranmış havuç, kabuğu soyulmuş ve yine küçük parçalara doğranmış patates, üstü soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış kereviz, 5 diş sarımsak, yarım çorba kaşığı toz şeker; yeşil kısımları da olmak üzere ikişer santim uzunluğunda parçalara kesilmiş yeşil soğanlar, yarım çorba kaşığı tuz ile, haşlanıp, iyice süzülmüş olan fasulyeler de ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ![]() ![]() • Yumuşayan fasulyelere, kalan bir bardak zeytinyağı katılarak, 15 dakika daha pişirilir ve ocak kapatılır ![]() ![]() Not: Fasulyeler iyice soğumadan tencereden tabağa alınacak olurlarsa, üstleri çatlar |
![]() |
![]() |
|