İftar İçin Yemek Tarifleri Tavuk Etli Alatlı Pilav Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Tavuk Etli Alatlı Pilav Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Tavuk Etli Alatlı Pilav Tarifi Malzemeler 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 1 orta boy tavuk 1 büyük soğan 1 çay kaşığı yenibahar 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 50 gr tereyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda Nohutu bir gün önceden suda bekletip ertesi gün haşlayın Pirinci bol tuzlu kaynar suda 1 saat bekletin Tavuk etini yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin Soğanı ince doğrayıp bir kaba alın Tuz, karabiber ve yenibaharla karıştırın Haşlanmış nohutları bir tencereye alın Baharatlı soğanın yarısını ve tavuk etlerini ekleyip kalan soğanı ilave edin Pirinci süzüp en üste ilave edin Tereyağını küçük küçük kesip üzerine serpin Sıcak tavuk suyunun yarısını tencereye aktarıp 5-6 dakika arada bir karıştırarak pişirin Pilav suyunu çekince kalan tavuk suyunu da ekleyin Pilavı karıştırmayın Kapağını kapatıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin Demlendirip servis yapın |
|