![]() |
Portakallı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Revani TarifiPortakallı Revani Tarifi Malzemeler: 1 paket Revani 3 yumurta 100 ml (1 çay bardağı) süt 1 portakal kabuğu rendesi ![]() Şurup: 510 g (3 su bardağı) toz şeker 800 ml (4 su bardağı) su 200 ml (1 su bardağı) portakal suyu 1 portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 Paket Kaymak Tadında Şanti 200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt Hazırlanışı: Şurup için şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini bir kaba koyup arada karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-45 dakika Fırından aldıktan sonra dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Revani TarifiPortakallı Revani Tarifi 4 kahve fincanı un 4 kahve fincanı şeker 4 kahve fincanı yoğurt 4 kahve fincanı irmik 4 adet yumurta 2 kahve fincanı Yonca ayçiçek yağı 2 kahve fincanı portakal suyu 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu Şurubu İçin: 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı limon suyu Yumurtları şekerle birlikte cam bir kapta on beş dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurup hazırlamak için şeker, su, portakal suyunu kısık ateşte 15 dakika kayatın ![]() ![]() Şurubu soğuttuktan sonra fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Revani TarifiPortakallı Revani Tarifi Malzemeler 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 adet portakal kabuğu rendesi Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Üzeri için: Carte dOr Classic Kaymaklı 1 adet portakal ![]() Yapılışı Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın ![]() Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin ![]() Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak ![]() Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin ![]() Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün ![]() Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Revani Tarifikeşke videolu olsaydı neyse :) |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Revani Tarifi3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 adet portakal kabuğu rendesi Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Üzeri için: Carte dOr Classic Kaymaklı 1 adet portakal Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|