Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, revani, tarifi

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler:
1 paket Revani
3 yumurta
100 ml (1 çay bardağı) süt
1 portakal kabuğu rendesi

Şurup:
510 g (3 su bardağı) toz şeker
800 ml (4 su bardağı) su
200 ml (1 su bardağı) portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 Paket Kaymak Tadında Şanti
200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı:
Şurup için şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini bir kaba koyup arada karıştırarak kaynatın Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamur için revani karışımını çırpma kabına alıp yumurta, süt ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, 5 dakika çırpın 28 cm çapındaki yağlanmış tepsiye yayın ve pişirin

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-45 dakika

Fırından aldıktan sonra dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün Kaymak tadında şantiyi tarifine göre hazırlayıp soğutun Revaniyi dilimleyip kaymak tadında şanti ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



Portakallı Revani Tarifi

4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
4 adet yumurta
2 kahve fincanı Yonca ayçiçek yağı
2 kahve fincanı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

Şurubu İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yumurtları şekerle birlikte cam bir kapta on beş dakika çırpın Un, irmik, yoğurt ve Yonca ayçiçek yağını ilave edin Karıştırmaya devam edin Son olarak portakal suyu, kabuğu ve kabartma tozunu koyun Bir iki kere tahta kaşıkla karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Şurup hazırlamak için şeker, su, portakal suyunu kısık ateşte 15 dakika kayatın Limon suyu ve kabuğunu ilave edin, ateşten alın
Şurubu soğuttuktan sonra fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökün Üzerine bir tepsi kapatın 4 saat dinlendirin Dilimlere bölün, arzuya göre süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üzeri için:

Carte dOr Classic Kaymaklı
1 adet portakal



Yapılışı
Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin
Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak
Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün
Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



keşke videolu olsaydı neyse :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Üzeri için:

Carte dOr Classic Kaymaklı

1 adet portakal

Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.