Hurmalı Külçe Tarifi ( Türkmen ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Külçe Tarifi ( Türkmen )Hurmalı Külçe Tarifi ( Türkmen ) Malzemeler 1 bardak margarin(tam yagli light degil) 4 bardak un 1 küçük kaşık maya 1 bardak ılık süt veya su (süt daha lezzetli yapar hamuru) İç Malzemesi Yarım kilo çekirdeği cıkarılmış hurma, içine biraz zeytin yagi ekleyip atese konur İyice vurulup helva kıvamını alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır, lezzetini artirmak icin helvanın içine çekilmiş hel (kakule eklenebilir) Hazırlanışı Önce margarin eritilip ılımaya bırakılır Maya bir bardağa konup üstune 1 cay kaşığı şeker ilave edilip ılık su ekler ve kabarana kadar bekleriz Unu derin bir kaba alıp ortasına ilk olarak kabaran mayayı dökeriz sonra ılık margarin ve sütü ilave ederiz Hamurumuz katı olursa az daha sut ilave edebiliriz eğer cıvıksa az un ilave edilebilinir Güzelce yoğurup kabarmaya bırakırız |
|