İncir Reçeli Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli Malzemesi: 750 gr reçellik küçük yeşil incir, 6 bardak toz şeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu İncirlerin kabuklarını traş edin Su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın Sonra suyunu iyice süzmesi için kevgire alın Diğer yanda, toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın Bu sıcak şuruba, suyu süzülmüş incirleri ilave edin Kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın Şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın Üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile alın Reçeli ocaktan alıp kavanozlara doldurun |
İncir Reçeli Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli MALZEMELER 1 kilogram olgunlaşmamış küçük incir 2 kilogram tozşeker 1 adet limon YAPILIŞ TARİFİ Kabukları soyulmuş olarak satın aldığınız incirleri bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanan acı suyu dökün leri bir süzgece alıp elle üzerine bastırın ve içlerine dolan suyu boşaltın ya da tek tek sıkın Diğer tarafta toz şeker ile şerbeti kaynatıp içine 1 adet limonun suyunu ilave edin Kaynayan şerbete haşlanmış incirleri atıp 30 dakika kısık ateşte kaynatın ve ateşten alın |
İncir Reçeli Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli Tarifi Malzemeler: 500 gr incir 500 gr tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 3-4 diş karanfil Hazırlanışı İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip haşlayın Bu işlemi üç kez tekrarlayın İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün Başka bir tencerede 2 bardak suyla şekeri kaynatın Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın, incirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın |
İncir Reçeli Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifi1 kg reçellik taze incir (kabukları soyulmuş) sıcak su 1 kg (4 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 3 çorba kaşığı limon suyu İncirleri büyük bir kaba koyup üstlerini örtecek kadar sıcak su ekledikten sonra, 2-3 dakika kapta bekletiniz İncirleri kaptan çıkarıp, kâğıt peçete üstünde kuruladıktan sonra, bir tahta üstünde keskin bir bıçakla küçük parçalar halinde doğrayınız Doğranmış incirleri su bardağı ile ölçüp bir tencereye aktarınız Tencereye aynı miktarda (su bardağı ölçüsüyle) toz şeker ekleyiniz Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da katıp, tencereyi ağır ateşte arasıra karıştırarak 1 saat - 45 dakika, koyu bir şurup oluşana kadar pişiriniz (Şurup çok koyulaşacak olursa biraz su ekleyiniz) Tencereyi ateşten alıp tamamen soğumasını bekleyiniz Reçeli temiz ve kuru kavanozlara boşaltıp, kavanozların üstünü mumlu kâğıtla örtüp ağzını kapayınız Kavanozları kuru, karanlık ve serin bir yerde saklayıp gerektikçe dilediğiniz ölçüde servis ediniz |
İncir Reçeli Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli TarifiİNCİR REÇELİ 1 kg reçellik incir 750 gram tozşeker 1 adet limon İncirleri bıçak yardımıyla soyun Derin bir tencerenin içinde haşlayın Ilındıktan sonra sıkarak suyunu süzün Başka bir tencereye dizin Üzerine şekeri ilave edin Orta hararetli ateşte kaynatın Kaynama sırasında oluşan köpüğü tahta bir kaşıkla alın Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp ocağın üzerinden alın Reçel sıcakken kavanoza doldurun Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın İNCİR ŞÖLENİ Malzemeler 500 gram kuru incir 100'er gram ceviz ve badem 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su Sosu için: 100 gram incir 2 su bardağı süt Üzeri için: 50 gram Antep fıstığı ve kaymak İncirlerin uç kısımlarını keserek, su dolu bir kapta 20 dakika bekletin Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın Sosu hazırlamak için incirleri doğrayıp tencereye alın Üzerine sütü ilave ederek kaynatın Robottan geçirip püre haline getirin Haşladığınız incirlerin içine; ceviz, badem ve kuru üzümleri doldurup ağızlarını kapatın Servis tabağına incirli sosu yayın İçini doldurduğunuz incirleri yerleştirip üzerine şerbeti gezdirin Antep fıstığı serpip yanında dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın |
İncir Reçeli Tarifi |
10-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler 1 Kgİncir 2 KgToz Şeker 3 Su Bardağı Su 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu Tarifi Şekerleri tencereye koyup suyunu ilave edinKısık ateşte kaynatınİncirlerin kabuklarını soyup tencereye ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirinŞurup haline gelen sosa limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatıp kıvamı koyulaşınca tencereyi ateşten alın |
|