Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incir, reçeli, tarifi

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İncir Reçeli

Malzemesi: 750 gr reçellik küçük yeşil incir, 6 bardak toz şeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu

İncirlerin kabuklarını traş edin Su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın Sonra suyunu iyice süzmesi için kevgire alın Diğer yanda, toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın Bu sıcak şuruba, suyu süzülmüş incirleri ilave edin Kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın Şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın Üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile alın Reçeli ocaktan alıp kavanozlara doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İncir Reçeli

MALZEMELER
1 kilogram olgunlaşmamış küçük incir
2 kilogram tozşeker
1 adet limon

YAPILIŞ TARİFİ
Kabukları soyulmuş olarak satın aldığınız incirleri bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşlanan acı suyu dökün leri bir süzgece alıp elle üzerine bastırın ve içlerine dolan suyu boşaltın ya da tek tek sıkın
Diğer tarafta toz şeker ile şerbeti kaynatıp içine 1 adet limonun suyunu ilave edin
Kaynayan şerbete haşlanmış incirleri atıp 30 dakika kısık ateşte kaynatın ve ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler:

500 gr incir
500 gr tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
3-4 diş karanfil

Hazırlanışı

İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip haşlayın Bu işlemi üç kez tekrarlayın İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün Başka bir tencerede 2 bardak suyla şekeri kaynatın Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın, incirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



1 kg reçellik taze incir (kabukları soyulmuş)

sıcak su

1 kg (4 su bardağı) toz şeker

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

3 çorba kaşığı limon suyu

İncirleri büyük bir kaba koyup üstlerini örtecek kadar sıcak su ekledikten sonra, 2-3 dakika kapta bekletiniz

İncirleri kaptan çıkarıp, kâğıt peçete üstünde kuruladıktan sonra, bir tahta üstünde keskin bir bıçakla küçük parçalar halinde doğrayınız

Doğranmış incirleri su bardağı ile ölçüp bir tencereye aktarınız Tencereye aynı miktarda (su bardağı ölçüsüyle) toz şeker ekleyiniz Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da katıp, tencereyi ağır ateşte arasıra karıştırarak 1 saat - 45 dakika, koyu bir şurup oluşana kadar pişiriniz (Şurup çok koyulaşacak olursa biraz su ekleyiniz)

Tencereyi ateşten alıp tamamen soğumasını bekleyiniz Reçeli temiz ve kuru kavanozlara boşaltıp, kavanozların üstünü mumlu kâğıtla örtüp ağzını kapayınız

Kavanozları kuru, karanlık ve serin bir yerde saklayıp gerektikçe dilediğiniz ölçüde servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İNCİR REÇELİ
1 kg reçellik incir
750 gram tozşeker
1 adet limon
İncirleri bıçak yardımıyla soyun Derin bir tencerenin içinde haşlayın Ilındıktan sonra sıkarak suyunu süzün Başka bir tencereye dizin Üzerine şekeri ilave edin Orta hararetli ateşte kaynatın Kaynama sırasında oluşan köpüğü tahta bir kaşıkla alın Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp ocağın üzerinden alın Reçel sıcakken kavanoza doldurun Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın

İNCİR ŞÖLENİ
Malzemeler
500 gram kuru incir
100'er gram ceviz ve badem
100 gram çekirdeksiz kuru üzüm

Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su

Sosu için:
100 gram incir
2 su bardağı süt

Üzeri için:
50 gram Antep fıstığı ve kaymak
İncirlerin uç kısımlarını keserek, su dolu bir kapta 20 dakika bekletin Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın Sosu hazırlamak için incirleri doğrayıp tencereye alın Üzerine sütü ilave ederek kaynatın Robottan geçirip püre haline getirin Haşladığınız incirlerin içine; ceviz, badem ve kuru üzümleri doldurup ağızlarını kapatın Servis tabağına incirli sosu yayın İçini doldurduğunuz incirleri yerleştirip üzerine şerbeti gezdirin Antep fıstığı serpip yanında dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İncir Reçeli tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

1 Kgİncir

2 KgToz Şeker

3 Su Bardağı Su

2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Tarifi

Şekerleri tencereye koyup suyunu ilave edinKısık ateşte kaynatınİncirlerin kabuklarını soyup tencereye ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirinŞurup haline gelen sosa limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatıp kıvamı koyulaşınca tencereyi ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.