Seray Sever / Sunucu 'Dan Tarçınlı Elma Ve Çin Usulü Sebzeli Tavuk Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seray Sever / Sunucu 'Dan Tarçınlı Elma Ve Çin Usulü Sebzeli Tavuk TarifiSeray Sever / Sunucu 'dan Tarçınlı Elma ve Çin usulü sebzeli tavuk Tarifi Size çok hafif bir tatlı tarifi vereceğim Yağsız ve şekersiz beslenme programı uyguladığım için annemden öğrendiğim bir tarif, hem pratik hem de sağlıklı Tatlı kırmızı elmalar rendelenir, 2-3 dakika pişirilir, isteğe göre tarçın ve kırılmış ceviz eklenip karıştırılır ve buzdolabında bekletilip soğutulduktan sonra servise hazır hale getirilir Yanına light dondurma da koyulabilir Bir de ana yemek yapalım Çin mutfağını çok severim ve çok sağlıklı bulurum Bu anlamda pratik ve doyurucu bir lezzet Bu yemeği yapmak için bir vok'a ihtiyacımız var Malzemeler: * 1 adet kabak * 1 adet büyük sarı biber * 1 adet patlıcan * Bal * Sirke * Soya sosu * 1 adet büyük kırmızıbiber * 1 adet beyaz soğan * 500 gr küçük kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti * Hardal * Zencefil * Noodle (ince Çin makarnası) Yapılışı: Vok ateşin üstüne koyulur ve içine fırçayla zeytinyağı sürülür Bütün sebzeler ince ince doğranıp içine atılır Bir tutam zencefil eklenir Biraz renk aldıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk parçaları da içine koyulur ve üstüne önce 2-3 kaşık sirke, daha sonra da soya sosu eklenir, hardal biraz sulandırılıp bu karışımın üstüne ilave edilir, pişmeye başladığını hissettiğimizde üstünde 2 kaşık bal gezdirilip karıştırılır ve pişmeye bırakılır Sıcak su dolu bir kapta noodle'lar yumuşatılır, yumuşayan noodle'lar bu karışımın üstüne eklenip, 1-2 dakika karıştırılarak pişirilir, ocaktan alınıp servis edilir |
|