Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıflı, muhallebi, tarifi, tel, şanlıurfa

Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi



Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi

1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4-5 parça damla sakızı
1 paket kremşanti veya krema

Kadayıfı için:
250gr kadayıf
Yarım su bardağından biraz fazla orta irilikte çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker

Kadayıf parçalayıp ufalayabilmek için buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bir süre bekletildikten sonra poşet içerisinde ezilerek ufalanır Tereyağı eritilir Kadayıflar kahverengi rengi alana kadar kavrulur Fındıklar eklenir Beraber bir süre daha kavrulur Başka bir tencerede un, şeker tel çırpıcı ile süt azar azar ilave edilerek karıştırılır Orta ateşte pişirilir Damla sakızı da ilave edilir Krema veya kremşanti de ilave edilip mikserle çırpılır Muhallebi ılındıktan sonra cam dikdörtgen kaba kadayıfın yarısının üzerine yavaş yavaş dökülür Kadayıfın kalan yarısı üzerine serpiştirilir Soğutulduktan sonra kesilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.