Yumuşak Turta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumuşak Turta TarifiYumuşak Turta Tarifi 2,5 su bardağı un 250 gram tereyağı 1,5 su bardağı tozşeker 150 gram rendelenmiş hindistancevizi 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta Yarım su bardağı süt 50 gram esmer şeker 2 su bardağı unu, kabartma tozunu ve 200 gram küçük küpler haline getirilmiş tereyağını karıştırın Üzerine tozşekeri ve 100 gram rendelenmiş hindistancevizi ile çırpılmış yumurtaları ekleyip, karıştırın Bu karışıma kaşık kaşık süt ekleyin Sütü katarken karışımın çok cıvık olmamasına dikkat edin 24 cm çapındaki bir kalıbı yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı bu kalıba boşaltın Ayrı bir kapta, 50 gram tereyağını ve esmer şekeri karıştırarak tatlının üzerine dökün Kalan 50 gram, rendelenmiş hindis-tancevizini üzerine serperek 180 derece sıcak fırına verin 1 saat 15 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin Kalıptan çıkardıktan sonra soğutup, servis yapın |
|