![]() |
Cevizli Burma Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Burma Baklava TarifiCevizli Burma Baklava Tarifi MALZEMELER 1 kg un 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 5 yemek kaşığı tereyağı 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı un 4 yemek kaşığı zeytinyağı HARCI İÇİN, 1 tatlı kaşığı tarçın 2 su bardağı ceviz içi ŞURUBU İÇİN, 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Unu yoğurma kabına koyup, ortasını açın ![]() ![]() Şurubu için; şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin ![]() ![]() Cevizleri tarçınla karıştırın ![]() Nişasta ve unu karıştırıp, baklava açmak için bekletin ![]() Hamurdan, küçük bezeler alıp incecik açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı ve tereyağını eritip, üzerine dökün ![]() ![]() Fırından çıkan baklavaların üzerine soğuk şuruptan gezdirip 10 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() Not: Yufkaların oklavaya yapışmaması için, oklavanıza nişasta serpiştirin ![]() |
![]() |
![]() |
|