Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi 1 paket margarin 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 çay bardağı hindistancevizi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar un Oda ısısında yumuşamış margarin, şeker ve yumurta mikser yardımıyla, şeker eriyene kadar çırpılır Üzerine hindistancevizi, vanilya, kabartma tozu ve yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olana dek un eklenir Arzu edilen biçimde kurabiyeler yapılır Az yağlı tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir |
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi 3 Su bardağı un 1 Çay bardağı hindistancevizi 1 Çay bardağı toz şeker 1 Paket margarin 1 Paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 Adet yumurta Derin bir kaba 3 su bardağı un, 1 çay bardağı hindistancevizi, 1 çay bardağı toz şekeri, 1 paket margarin, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sarısını alın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurdan 10 santim uzunluğunda kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın Çubuğun iki tarafını birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın Yani 2 spiral biri birine yapışmış gibi duracak Bu şekilleri önce yumurtanın akına sonra hindistancevizine bulayın Orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin |
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi MALZEMELER un 2 adet yumurta 125 gr margarin (1/2 paket) 1 paket kabartma tozu 1 çay fincanı toz şeker 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi HAZIRLANIŞI Margarini ılıtıp, yumuşatın Yumurtalardan birinin beyazını ayırın Yumuşattığınız margarin, yumurta sarısı, toz şeker, hindistan cevizi, yumurta ve kabartına tozunu bir kaba konulup yoğurun, alabildiği kadar un ilave edip, katıca bir hamur yapın Yumurta iriliğinde parçalara bölüp, elinizle yuvarlayın Bir tarafını yumurta akına ve ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin, pembeleşinceye dek orta hararetli fırında pişirin |
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi MALZEMELER Sade Hamur Malzemesi: 3 Su Bardağı Un 2 Yumurta 15 Çay Bardağı Su 1 TatlıKaşığı Sirke 9 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Çay Kaşığı Tuz Hindistancevizli Hamur Malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Margarin 15 Çay Bardağı Pudra Şekeri 1 Su Bardağı Un 1/2 Çay Kaşığı Vanilya 1/2 Su Bardağı Hindistancevizi İç Malzemesi: 2 Çay Bardağı Tozşeker 6 Yumurta Akı 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Hindistancevizi 1 Tatlı Kaşığı Sirke YAPILIŞI Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurunHazırladığınız hamuru 15 dkdinlendirinDinlenen hamuru tezgah üzerine yayın6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayınHamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayınBu işlemi bir kez daha tekrar edinHamuru beşe katlanmış olarak 30 dk dinlendirin Hindistancevizli hamur için;margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve hindistancevizini karıştırıp yoğurun İç malzemesi için hindistancevizi, şeker, yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk Daha karıştırın Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli hamuru üzerine yayın Hamuru ikiye katlayın Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk pişirin Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun |
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi Yaklaşık 65 adet için; MALZEME; Hamur: 250 gr yumuşak tereyağı, 100 gr pudraşekeri, 200 gr nişasta, 70 gr un, 30 gr kakao, 50 gr hindistancevizi sütü pudrası İçi: 120 gr ananas şekerlemesi, Garnitür: 80 gr pudraşekeri, 10 gr hindistancevizi sütü pudrası, 1-2 kaşık limon suyu, 30 gr ananas şekerlemesi 1 Tereyağı, pudraşekeri, nişastayı, unu, kakaoyu ve süzülmüş hindistancevizi sütü pudrasını pürüzsüz hamur haline getirin Üzerine örtün ve 30 dakika soğutun 2 Ananas parçalarını küp halinde doğrayın Fırını 180 dereceye ayarlayın 3 Ellerinizi unlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, bastırın, üzerine bir miktar ananas koyun Kurabiyeleri kağıtlı bir tepsiye dizerek 15 dakika pişirin, ılınmaya bırakın 4 Pudraşekeri, hindistancevizi, limon suyu ve ananas dilimleri ile garnitür yapın |
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi 20 gr rende hindistancevizi 500 gr vejetalin yağı 450 gr pudra şekeri 1000 gr kırma un Az vanilya Mermerin üzerinde yağ, pudra şekeri ve vanilyayı elinizle 3-4 dakika iyice çalıştırınız Sonra unu ilâve ederek el tabanınızla bastıra bastıra kar gibi elinize yapışmıyacak hale gelinceye kadar 8-10 dakika yoğurarak elinizi bir spatula ile sıyırıp hamuru bir yere toplayınız Sonra hindistancevizini karıştırarak ve hamurdan büyükçe bir avuç alarak 2 santim kutrunda yuvarlak bir oklava gibi uzatınız ve hafifçe boydan boya üzerine bastırarak hafifçe yassıltınız Bir çatalın tersi ile boydan boya gayrımuntazam tırtıl yaparak çiziniz Sonra çapraz vaziyette 4 santim ara ile keserek sıra ile birer santim boşluk bırakarak tepsiye dizerek yakmadan pişirip arzu ettiğiniz zaman servis ediniz |
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye TarifiHindistancevizli Kurabiye Tarifi 1 çay bardağı un 1 paket mısır nişastası 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 4 çorba kaşığı hindistancevizi Bir kabın içine mısır nişastasını koyup içine 1 çay bardağı unu 1 su bardağı şeker ve tereyağını ilave edin Karışımı elinizi biraz zorlaya zorlaya yoğurun Yağı yedirin ve içine kalan malzemeleri ekleyip hamur haline getirin Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlanmış unlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmışı fırında 200 derecede 10 dakika pişirin Kurabiyeler beyaz kalmalı soğuyunca servis yapın |
|