![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi 1/2 kg tel kadayıf 3/4 bardak margarin Şurup için: 2 bardak toz şeker 1 tatlı kaşığı limon 1,5 bardak su Muhallebi için : 1 kahve fincanı pirinç unu 1,5 kg süt 3/4 kahve fincanı nişasta 1,5 bardak toz şeker 2 yumurta biraz tuz 2 çorba kaşığı portakal kabuğu reçeli Kadayıfın sert kısımları ayrılıp didiklendikten sonra, yarısından fazlası içi yağlanmış bir tepsiye, kenarlarından taşırarak döşenir ![]() ![]() ![]() Öte yandan tencereye süt, şeker ve bir tutam da tuz koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuduktan sonra, yağ fındık iriliğinde parçalar halinde kadayıfın üzerine koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi Gerekli malzeme: 500 gr tel kadayıf 200 gr tereyağı veya margarin 1,5 lt süt 250 gr tozşeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 kahve fincanı buğday nişastası 2 yumurta sarısı 1 tutam tuz Şerbet için: 500 gr toz şeker Yarım litre su 1 çorba kaşığı limonsuyu Üzerine serpmek için; yeşil fıstık veya ceviz Bir tencereye süt, şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarıları ve tuz koyup iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi 500 gr tel kadayıf 4 su bardağı süt 1 kahve fincanı tozşeker 6 kahve fincanı pirinç unu 2 kahve fincanı nişasta Yarım su bardağı su 2 yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve fincanı portakal kabuğu reçeli 2 kahve fincanı margarin Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 28 cm çapındaki bir fırın tepsisinin içini ve kenarlarını yağlayın ![]() ![]() Sütü tencereye alıp tozşeker ve ekleyerek kaynatın ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Dışa taşan ve ayırdığınız kadaları üzerini kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf Tarifi500 gr kuru kadayıf 1 çay bardağı ceviz 3 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı Yonca yağ 3 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta Vanilya 6 yemek kaşığı şeker Önce muhallebimizi hazırlıyoruz bunun için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı kaynayana kadar karıştırıyoruz sonra soğuması için kenara alıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf TarifiHeponizin elerien saglik cok guzel tesekurler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf Tarifigüzelmiş canım çekti |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf Tarifi250 gr kadayıf 1 su bardağı ceviz içi 1/2 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı nişasta 1 yumurta 1 paket vanilya 1 kutu krema Üzeri için: Carte dOr Classic Vanilya Taze nane yaprağı Kadayıfları didikleyerek küçük küçük doğrayın ya da 1 saate yakın buzlukta sertleşmesi için bekletin, daha sonra doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhallebi için krema ve vanilya harici malzemeyi tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis için tepsi veya kup kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ve tabii ki üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile sunumunuzu ve lezzetinizi katlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi Malzemeler 350 g kadar tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ 5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için: 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 paket sıvı krema(200ml) ![]() Yapılışı Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz) ![]() ![]() ![]() Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın ![]() ![]() ![]() Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf Tarifiçok hoş görünüyor ![]() |
![]() |
![]() |
|