![]() |
Kakaolu Pasta Rebeka Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kakaolu Pasta Rebeka TarifiKakaolu Pasta Rebeka Tarifi Sahrap Soysal Malzemeler Kek hamuru için; 6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 2 su bardağı tozşeker 5 su bardağı un 1 su bardağı erimiş bitkisel margarin 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao Kreması İçin; 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı buğday nişastası 2 adet yumurta 4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 25 gr bitkisel margarin Yapılışı Kremanın hazırlanması için; tozşeker, un, nişasta ve kakao küçük bir tencereye koyulup bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır ![]() ![]() ![]() Koyulaşıp kaynamaya başlayan kremaya margarin eklenip ocaktan alınır ve mikser yardımıyla 5 dakika çırpıldıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletilir ![]() Kekin hazırlanması için; 6 adet yumurta ve tozşeker derin bir kaba aktarılıp mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpılır ![]() Karışım koyu kıvama gelince eritilip ılıtılmış margarin, kakao, vanilya, yoğurt ve kabartma tozu eklenir ve çırpılmaya devam edilir ![]() ![]() Diğer taraftan, büyük boy bir kek kalıbı 2 çay kaşığı yumuşak bitkisel margarinle iyice yağlanır ![]() ![]() Kek, 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış olan fırında en az 45-50 dakika pişirilip çıkarılır ![]() Soğuyan kek ikiye bölünür ve hazırlanan krema kekin iki katı arasına, üzerine ve etrafına sürülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|