Limonlu Turta |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu TurtaLimonlu Turta Malzemeler; Tart Hamuru: 125 gr tereyağ (soğuk) 65 gr pudra şekeri 210 gr un 1 paket vanilya Limonlu Krema: 250 ml süt 30 gr un 10 gr nişasta 85 gr şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1/2 limon suyu 1 limonun kabuğu Yapılışı: 1 Tart hamurunu hazırlarken, pudra şekeri ve soğuk tereyağını parmak uçlarıyla birbirine yediriyoruz Daha sonra un ve vanilya ekleyerek, parmak uçlarıyla hamuru toparlıyoruz Eğer çok yoğurursak hamur hemen yumuşuyor ve pişerken gevrek olmuyor 2 Hazırladığımız hamuru 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra merdana ile hamuru 3-4 mm açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştiriyoruz Hamurun kabarmaması için çatal ile delikler açıyoruz Üzerine alüminyum folya sararak nohut veya fasulye gibi ağırlık yapacak malzeme koyarak 160 derece fırında 20 - 25 dk pişiriyoruz 3 Krema için, yumurta ile şekeri çırparak kaynayan süte yavaş yavaş ilave ediyoruz Un ve nişastayı bir miktar soğuk süt ile çırparak açtıktan sonra karıştırarak ağır ateşte kaynayan süte ekliyoruz Limon suyu ve limon kabuğu ekleyip ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyerek biraz ılınmasını bekliyoruz 4 Tart hamuru piştikten sonra üzerini 1-2 kaşık süt ile ıslatıp kremayı ilave ediyoruz İnce dilimlenmiş limonları tavada şeker ile 1-2 dk pişiriyoruz Limonları kremanın üzerine koyuyoruz |
|