![]() |
İrmikli Puding Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Puding Tarifiİrmikli Puding Tarifi 1 kg süt 120 gr irmik 180 gr şeker 50 gr tereyağı 1 kahve kaşığı tuz 1/2 limon kabuğu rendesi 1/2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı şeker 2 fincan ahududu şurubu Yuvarlak bir formanın içi, yarım çorba kaşığı margarin ya da tereyağı ile iyice yağlandıktan sonra üstüne büyük bir çorba kaşığı toz şeker katılarak, yağlanmış olan formanın iç ve yanlarını toz şekerlemek suretiyle, yağ, şekerden görünmez bir hale getirilir ![]() Sonra, bir tencereye içindeki süt, 180 gram şeker, 50 gram tereyağ, 1 kahve kaşığı tuz katılarak süt kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Soğuyunca pudingin kalıba yapışık olan yan kısımları bir bıçak ile sıyrıldıktan sonra alt kısımdaki yapışıklığın gitmesi için de kalıbın altı az bir süre ateşte tutulur ve puding tabağa alınarak, üstü ağaççileği salçası ya da bir reçel dökülerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İrmikli Puding Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Puding Tarifi1 lt ![]() 72 gr ![]() 100 gr ![]() 20 gr ![]() 1 çay kaşığı limon suyu Sütü bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() Şekeri, tereyağını ve limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|