![]() |
Elmalı Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Samsa Tatlısı TarifiElmalı Samsa Tatlısı Tarifi 1/2 kg ![]() 2 adet yumurta 12 gr ![]() 100-125 gr ![]() 1/4 kahve fincanı rafine yağı Harcı : 500 gr ![]() 500 gr ![]() Şurubu: 1 kg ![]() 350 gr ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Çırpılmış 2 yumurta (üzerine sürmek için) Şurubu için, şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır ![]() Elmayı rendeleyip çift katlı bir bezde suyu sıkıp pudra şekeri ile karıştırınız ![]() Unu elenmiş olarak mermerin üzerine koyup ortasını havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oklavanın kenarlarına doğru kuvvetlice basarak silindir yuvarlar gibi oklavayı ileri-geri hareket ettirip hamuru masanın üzerine seriniz ve gayet hafif nişasta serpmek sureti ile hamurları teker teker oklavaya sarıp çok kuvvetli olarak oklavanın iki kenarından tutup 4-5 defa ileri-geri silindir gibi oklavayı yuvarlayıp tekrar hamuru mermerin üstüne üstüste teker teker açıp hepsini birden kenardan başlayarak oklavaya sarınız üstte anlattığım gibi hamurları bir silindir gibi bir defa teker teker sarmak suretiyle bir defa hepsini birden oklavaya sarmak suretile ve nişasta lüzum ettiği zaman püskürtürcesine serpip hamurları yapıştırmadan, yırtmadan ve kurutmadan 90 santim kutrunda bir sigara kâğıdı gibi açınız ![]() Hamuru 1/2 santim kalınlığında açınız ve 6x6 santim kutrunda keserek hamurların kenarlarını ortasına dürüp birleştirip yarım top gibi yuvarlak bir hamur yaparak üzerine rutubetli bir bez koyup 20 dakika dinlendiriniz ![]() Sonra hamurların alt ve üstlerini hafif rafine yağı ile yağlayıp kıvrık kısmı üste getirerek bir merdane ile teker teker hamurları 2 milim kalınlığında yuvarlak açınız ve tam ortalarına bir silme çorba kaşığı elma püresi koyup hamurların karşılıklı uçlarını hamurun tam ortasından boydan boya hafifçe büzerek birleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|