Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
samsa, tarifi, tatlısı

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



Samsa Tatlısı Tarifi

3,5 bardak sadeyağ
1,5 bardak iç badem (çekilmiş)
3 bardak toz şeker
2 bardak su
2 tatlı kaşığı limon
5 kahve fincanı un
4 kahve fincanı nişasta
3/4 kahve fincanı su
2 tane yumurta
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Malzemesinden baklava hamuru açılır ve üste üste konularak hamur tahtasına yayılır Bademin üzerine hamurun ucu kapatılır, iki defa sarılır ve yuvarlak biçime sokulur Sarılan kısmı, sarılmış hamur boyunca kesilerek sarılmamış kısımdan ayrılır Sonra sarılmamış uzun hamurlar da aynen böyle yapılır ve üçer parmak eninde küçük parçalara kesilir
Bu işler sona erince, içi hafitçe yağlanmış tepsiye bademlenmiş hamurlar yanyana dizilir, üzerlerine iyice kızdırılmış ve üzerinin köpüğü alınmış yağ gezdirilerek dökülür ve hamurların üzeri yağla örtülür Tepsi, altı iyice kızdırılmış fırına sürülerek yarım saat pişirilir Üstleri sararmadan fırından alınır ve eğmek suretiyle yağı iyice süzülür ve ılınmaya bırakılır
Öte yandan yandaki ölçülere göre, bir tencereye su, toz şeker ve limon suyu konularak tencere ateş üzerine oturtulur ve karıştırmak suretiyle şeker eritilir 15 dakika kaynatılarak şekerli su şerbet kıvamına gelince tencere ateşten indirilerek ılınmaya bırakılır Şurup ılınınca, yine ılık bir halde bulunan samsanın üzerine yedire yedire dökülür Samsa şerbeti iyice içince tepsi soğumaya bırakılır Soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



Samsa Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Baklava hamuru:
250 gram un (5 kahva fincanı)
50-55 gram su (3/4 kah fincanı)
2 adet yumurta
1 silme küçük kah kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
200 gram nişasta (4 kah fin)

İç ve üstüne:
650 gram eritilmiş yağ (31/2 bar)
175 gram iç kabuğu çıkarılmış ve çekilmiş badem (11/4 bar)

Şurubu:
725 gram toz şekeri (3 bardak)
500 gram su (2 bardak)
2 tatlı kaşığı limon suyu

Baklava hamuru kıvamında hazırladıktan sonra elde edilen bu hamur, üst üste olmak üzere bir tahtanın üzerine yayılır
Bu hamurların yalnız bir kısmını iki parmak eninde uzunca kestikten sonra, üzerine çekilmiş badem yaymalı, sonra da bademin üstüne, hamurun ucunu kapatarak yuvarlak bir hale getirmek gerekir Hamurları, içi hafifçe yağlanmış bir tepsiye döşedikten sonra, üstlerine iyice kızdırılmış 31/2 bardak yağ dökülürsamsayı 30-35 dakika pişirdikten sonra ılınmaya bırakmalıdır Daha sonra hazırlanan şerbeti samsanın üstüne dökerek içirdikten sonra soğumaya bırakmalı, soğuyunca tabaklara alarak servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



Samsa Tatlısı Tarifi

1/2 kg un (ekstra)
2 adet yumurta
12 gr tuz
100-125 gr su
1/4 kahve fincanı rafine yağı

Harcı:
250 gr fıstık
1 kahve fincanı pudra şekeri
1/2 kahve fincası su
Çırpılmış 2 yumurta (üzerine sürmek için)

Şurubu:
1 kg şeker
500 gr su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu

Unu elenmiş olarak mermerin üzerine koyup ortasını havuz gibi açınız Bütün malzemeyi ilâve edip, elinizle karıştırarak bir hamur yapınız Avucunuzun içi ve iki tabanınızla bir ileri bir geri yırta yırta yoğurup yuvarlak uzunca bir hamur yapınız, hamurun 60 santim olduğunu kabul edelim Hamurun 20 santimlik iki ucunu birbirlerinin üzerine katlayıp hamur uçlarını çapraz olarak kıvrık yerlerindeki dirseklerin içine sokunuz Aynen iki elinizi çapraz vaziyette koltuk altınıza soktuğunuz gibi, sonra hamurun üzerine ıslatılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendiriniz ve devamlı uzunlamasına 2 avucunuzun tabanı ile çok kuvvetli ve seri olarak hamuru yoğurup tekrar aynı şekilde katlayıp aynı şekilde bez kapatarak 20 dakika daha dinlendirdikten sonra 2 kere daha aynı şekilde yoğurup katlayıp bez kapatıp dinlendiriniz ve bu sefer pürüzsüz ve düzgün olarak uzun ince bir şişe gibi hamuru açıp ikişer parmak genişliğinde ve hepsi mümkünse müsavi 60'ar gramlık 20 parçaya kesiniz ve kesik kısımlar alt ve üste gelmek üzere hafif nişasta serpip iki avucunuzun içi ile mermerden kaldırmadan hamuru sever gibi hafifçe yuvarlayıp üzerlerine bolca nişasta serpiniz ve 2'şer 2'şer üst üste koyup tabanınızla bastırarak yas-sıftmız Alttakini tekrar üste çıkarıp tekrar bastırınız ve hepsini bastırdıktan sonra hamurların kenarlarındaki nişastaları fırça ile süpürüp üzerlerine kalınca, ıslatılmış sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendiriniz Sonra merdane ile devamlı kenarlarına bastırarak seri ve muntazam olarak kenarları devamlı daha ince olmak şartıyla 20 santim kutrunda teker teker açıp nişasta serperek üst üste 10 adedini diziniz ve geri kalan hamurları da aynen açıp dizdikten sonra kenarlarındaki nişastaları fırça ile süpürüp üzerine yine ıslatılıp sıkılmış 1 veya 2 bez örtüp 45 dakika dinlendiriniz Sonra bir dizisini 10 adetlik bir tanesini alıp, teker teker nişasta serpip üstüste dizdikten sonra avucunuzun iç tabanıyle hamurun kenarlarına bastıra bastıra hamuru yassıltıp altını üstüne çevirip tekrar bastıra bastıra yassılttıktan sonra merdane ile daha ziyade hamurların kenar kısımlarına bastırıp çekerek ve alt üst ettikten sonra tekrar bastırıp çekerek 60 santim kutrunda hamuru açınız ve sonra her yufkanın arasına nişasta serpmek suretiyle hamurları teker teker oklavaya sarınız
Oklavanın kenarlarına doğru kuvvetlice basarak silindir yuvarlar gibi oklavayı ileri-geri hareket ettirip hamuru masanın üzerine seriniz ve gayet hafif nişasta serpmek sureti ile hamurları teker teker oklavaya sarıp çok kuvvetli olarak oklavanın iki kenarından tutup 4-5 defa ileri-geri silindir gibi oklavayı yuvarlayıp tekrar hamuru mermerin üstüne üstüste teker teker açıp hepsini birden kenardan başlayarak oklavaya sarınız üstte anlattığım gibi hamurları bir silindir gibi bir defa teker teker sarmak suretiyle bir defa hepsini birden oklavaya sarmak suretile ve nişasta lüzum ettiği zaman püskürtürcesine serpip hamurları yapıştırmadan, yırtmadan ve kurutmadan 90 santim kutrunda bir sigara kâğıdı gibi açınız
Hamuru 3 milim kalınlığında düzgünce açınız Bir ucundan üç santim boşluk bırakarak fıstık, şeker ve su karışımından oluşan harcından bir miktarını boydan boya bir kalem gibi seriniz Üç santim genişliğindeki hamuru fıstığın üzerine kapatarak katlayıp fırça ile katlanmış kısma boydan boya hafifçe yumurta sürünüz ve katlanmış kısmı tekrar hamurun üzerine katlayıp katlanan kısma müsavi olarak hamuru boydan boya keserek ayırınız ve harçlı hamuru hafif çapraz vaziyette 4'er santim ara ile kesip tepsiye diziniz ve diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp dizdikten sonra yalnız üstünü fırçalayıp iyice kuruyuncaya kadar pişirip kenarlı bir tepsiye çıkarınız ve 2 dakika daha fırına sürüp çıkararak hemen soğuk olarak şurubunu dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



Samsa Tatlısı Tarifi

2 su bardağı un
150 g margarin
2 yumurta
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
3 damla limon suyu tuz

Şurup Malzemesi:
3 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
1/4 limonun suyu

Bir tepside un, yumurta, su, limon ve tuzu iyice karıştırarak hamur haline getirin Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin Merdaneyle hamuru kare şeklinde açın, oda sıcaklığındaki margarini içine yayın (margarinin içinde ne kadar az süt olursa, hamurun kıvamı o kadar iyi olacaktır) Hamuru dörde katlayıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın Dörde katlayıp üzerini nemli bezle kapatarak 10 dakika dinlendirin Bu işlemi toplam üç kez tekrarlayın Hamuru unun yardımıyla 0,5 cm kalınlığında merdaneyle açın Kenarına düz bir hat halinde ceviz dökün, yanına da düz bir hat halinde yumurta akı sürün, iki kez rulo yaptıktan sonra hamuru kesin Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın Elde ettiğiniz rulolan lokmalar halinde dilimleyin Orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar pişirin Şurup malzemelerini iyice karıştırıp kaynatın Şurup ılındığında sıcak hamurun üzerine döküp, soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



10 Adet milföy hamuru

1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz yada fındık

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için;

3,5 bardağ| şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limon suyu

Milföyler çözüldükten sonra her bir parçayı merdane ile açıyoruz Karış olacak şekilde Cevize yumurta akını ve iki yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştırın Açtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruz Her bir ruloyu iki parmak genişliğinde dilimliyoruz Böylece fırına koyacağımız tepsiye diziyoruz Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim Tatlımız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalım Yaklaşık 15 dakika kaynatalım Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine sıcak şerbeti gezdirelim Soğuduktan sonra servis edelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



Samsa Tatlısı Tarifi

Malzeme
  • 8 Adet Milföy Hamuru
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
  • 4 Çorba Kaşığı Toz Seker
  • 2 Adet Yumurta akı
  • 4 Çay Bardağı Su
  • 1 Adet Limon
Sos İçin
  • 4 Çay Bardağı Su
  • 1 Adet Limon
  • 6 Kahve Fincanı Toz Şeker



Yapılışı:
Bir kaba çekilmiş cevizi ve şekeri koyalım 2 yumurtanın akıyla sarısını ayıralım ve sadece akını, cevizli şeker karışımına katalım Karışımı macun kıvamına getirelim Milföy hamurlarımızı buzdolabından çıkaralım Yumuşamalarını bekleyelim Sonra da 2 mm kalınlığında inceltelim Hazırladığımız ve macun kıvamına getirdiğimiz cevizli karışımımızı, 8 adet milföy hamurumuza eşit miktarda yayalım Hamurlarımızı rulo şeklinde katlayalımVe yarım saat bekletelim Bekleyiş süresinin ardından hamur rulolarımızı verev şeklinde küçük dilimler halinde keselim 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana dek pişirelimBu esnada tatlımızın şerbetini hazırlayalım Bunun için suyu, tozşeker ve limonun suyuyla kaynatalım ve soğumaya bırakalım Fırından çıkardığınız sıcak tatlımızın üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim Hamurun şerbeti çekmesini bekleyelim Tatlımız hazır! Soğuduktan sonra, dilersek kaymak ya da dondurma ile servis yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



1 kg un (8 su bardağı)

2 adet yumurta

30 gr tuz

30 ml sirke (2 çorba kaşığı )

600 ml su

1 kg tereyağı (ısıtılarak yumuşatılmış)

badem-fındık içi karışımı

250 gr tozşeker (1 su bardağı)

Şurubu için:

2 kg tozşeker (8 su bardağı)

1 lt su (4 su bardağı)

1/2 adet limonun suyu

Hamuru yoğuracağınız kaba unu, yumurtaları, tuzu, sirkeyi ve suyu koyarak parmak uçlarınızla kanştınn Yumuşak dokulu, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun Hamuru açıp, içine gevşetilmiş tereyağını yerleştirip, kapatın Hamımı 3 kez yoğurup kenarlardan içe doğru bohça biçiminde kapatın ve tekrar açın Streç filme sararak 12 saat dinlenmeye bırakın

Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın Dinlenmiş hamum oklava ile 1/2 cm kalınlığında açın Badem ve fındıkları tozşeker ile karıştırıp içine katın Hamuru rulo biçiminde sararak, dilim dilim lcesin

Fırın tepsinizi yağlayıp, samsa dilimlerini tepsiye dizin Tepsiyi sıcak fırına sürerek 40 dakika pişirin

Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp bir taşım kaynattıktan sonra, ateşten alın Pişen tatlıyı fırından çıkanp, 2-3 dakika dinlenmeye bırakın Üzerine kaynar şurubu dökün Kendi tepsisinde soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.