Hindistancevizli Turta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Turta TarifiHindistancevizli Turta Tarifi HAMURU: 150 g Un (3 fincan) 25 g Sana (1 çorba kaşığı) 160 g Şeker (21/4 fincan) 6 tane Yumurta KREMASI: 100 g Şeker (11/2 fincan) 1 bardak Süt 45 g Un (1 fincan ) 1 tane Yumurta 150 g Sana (71 /2 çorba kasığı) İÇ ve ÜSTÜNE: 110 g Şeker (13/4 fincan) 1/2 bardak Su 50 g Hindistancevizi 6 tane Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırdıktan sonra, yumurta beyazlarını yumurta vurmaya mahsus telle bir çeyrek saat kadar döverek beyaz bir köpük haline getiriniz Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta sarılarına 160 g şeker (21/4 fincan) ilâve ederek bunları birbirleriyle iyice hâlloluncaya kadar çırpınız Yumurta sarılarının şeker ile çırpılmalarım müteakip bunlara; hazırlamış olduğunuz yumurta köpükleri ile 150 g un (3 fincan), 25 g Sana (1 çorba kaşığı) ilâve ederek hepsini birbirleriyle hallediniz Bilâhare bu mahlûtu yuvarlak pasta kabına koyunuz ve orta ısıdaki fırında yarım saat pişirilmesini müteakip soğumaya bırakınız Diğer taraftan; içinde 1 tane yumurta bulunan bir tencereye 100 g Şeker (11/2 fincan) koyarak yumurta vurmaya mahsus telle birbirleriyle iyice hallediniz Müteakiben, bu mahlûta 1 bardak sıcak Sütün 1/3 unü bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 45 g un (1 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kadar kaynatınız Krema kaynayınca; bunu genişçe bir tepsi üzerine yaydıktan sonra ılınmaya bırakınız Hamur soğuyunca; altı üzerine gelecek şekilde kalıbından çıkartınız, enlemesine 3 eşit halka halinde kesiniz ve her halkayı da, 110 g şeker (13/4 fincan) ile 1/2 bardak suyu bir taşım kaynatarak yapmış olduğunuz şurup ile şuruplayınız Müteakiben şuruplanmış hamurlardan en alttakini alarak ılınmaya bırakmış olduğunuz kremanın üçte birini bu hamurun üzerine müsavi surette yayınız ve ikinci hamuru da yaymış olduğunuz kremanın üzerine oturtunuz Aynı ameliyeyi bu hamur için de yaptıktan sonra en üste son parçayı koyunuz ve geri kalan kremayı de üzerine sıvayınız Bilâhare tortanın üzerini 50 g hindistancevizi ile süsledikten sonra keserek servis yapınız |
Hindistancevizli Turta Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Turta Tarifi140 ml krem şantiyi 15 gr tozşeker 48 gr toz hindistancevizi Şurubu için: 25 gr tozşeker 75 ml su Beyaz pandispanya için: 1,5 adet yumurta (çırpılmış) 45 gr tozşeker (3 çorba kş) 225 gr buğday nişastası (3 çorba kş) 225 gr un (3 çorba kş) 75 gr eritilmiş tereyağı Kreması için: 10 gr un 6 gr buğday nişastası 30 gr tozşeker (2 çorba kş) 10 gr süttozu (4 çay kş) 1 adet yumurta (çırpılmış) 100 ml su 1 tutam vanilin 30 gr toz hindistancevizi 5 çorba kş kiraz şekerlemesi (isteğe bağlı) Krem şantiyiyi bir çırpma kabına koyun Tozşekerle birlikte mikserde çırparak vurulmuş krem şantiyi elde edin Şurubu verilen ölçülere göre hazırlayın Beyaz pandispanyayı hazırlamak için fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın Çok kısık ateşte yumurtanın 2/4'ünü ve tozşekeri mikser ile çırparak kremamsı bir kıvama getirin Ateşten alıp, çırpmayı sürdürerek soğutun Nişastayı ve unu ekleyip pütür kalmayacak biçimde kremaya yedirin Eritilmiş tereyağını da katıp, dibine fırın kâğıdı serilmiş bir kalıba boşaltın Fırına sürerek 20 dakika pişirin Kremasını hazırlamak için, bir kapta unu, nişastayı, şekeri, süttozunu, yumurtanın yarısını, suyu ve vanilini çırparak karıştırın Bu karışımı çok kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ateşten alıp çırparak soğutun Bir kenarda beklettiğiniz şekerle çırpılmış krem şantiyinin 3 çorba kaşığı ile hindistancevizini karıştırın Hindistancevizli şantiyiyi de soğuttuğunuz kremaya yedirerek hindistancevizli pasta kremasını tamamlayın |
|