Cevizli Kabak Tatlısı |
01-28-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Cevizli Kabak TatlısıCevizli Kabak Tatlısı 4 kişilik Malzeme : 1 kg balkabağı 200 gr kaymak 100gr ceviz 300 gr toz şeker Sosu İçin : 250 gr toz şeker 200 gr krema 200gr süt Tarifi Karamel sos için tozşekeri bir tencereye alın Kısık ateşte iyice erittikten sonra süt ve kremayı karamelize olmuş şekere ilave edin Soğuması için kenara alın Kabak tatlısı için kabağı bir tencereye koyarak şekeri ilave edin Üzerine 2 su bardağı su gezdirdikten sonra kısık ateşte pişirin Kabaklar piştikten sonra suyunu süzerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıp içine önce kabak püresinin 1/3’ünü yayın Daha sonra kaymak, üstüne tekrar kabak püresi yayın Ceviz serpip en üstü kabak püresi ile kapatın Karamel sos ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|