Limonlu Yaş Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Yaş Pasta TarifiLimonlu Yaş Pasta Tarifi Malzemesi: 2 bardak toz şeker 1 bardak kakao 1,5 bardak limon suyu 2 bardak un 1 komposto kaşığı kabartma tozu 1/4 bardak tereyağı 2 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) İç malzeme: 3/4 bardak toz şeker 2 çorba kaşığı nişasta 1/2 kahve kaşığı tuz 1/3 su bardağı limon suyu 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 1/2 bardak su 1 yumurta (Çarpılmış) 1 çorba kaşığı tereyağı Üstünün kreması: 6 çorba kaşığı tereyağı 3,5 bardak pudra şekeri 1/2 bardak kakao 1/3 bardak kaymak 2 kahve kaşığı vanilya Hazırlanışı: Şekerin bir bardağını, kakao ve bir bardak limon suyunu karıştırın Ağır ateşte karıştırarak koyulana kadar pişirin Kabı ocaktan alıp malzemeyi soğutun Un, tuz ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın; Kalan şekerle yağı çarparak köpük köpük hate getirin Çarpılmış yumurta sarılarını da katarak karıştırın Sonra iyice çarpın Unu ve kalan limon suyunu azar azar malzemeye katarken devamlı çarpın Soğumuş çikolata karışımını da kafarak iyice karıştırın Yumurta aklarını sertleşip kar gibi olana kadar çarpın ve bunu da malzemeye katarak iyice karıştırın İki adet yuvarlak kalıbı yağlayın Malzemeyi bunlara boşaltarak orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin İç malzemesi için, şeker nişasta ve tuzu karıştırın Limon kabuğu, limon suyu, su, çırpılmış bir yumurta ve tereyağı da katarak iyice karıştırın Kaynar suyun üstüne oturtacağınız kaptaki malzemeyi devamlı karıştırıp pişirin ve koyultun Üst kreması için, tereyağını iyice çarpın Şekerle kakaoyu karıştırın Unu ve kaymağı azar azar tereyağa katarken iyice çırpın Koyulup sürülecek hale gelene kadar çarpmaya devam edin Vanilyayı ilave edin Pişmiş olan pastanın birinci katını büyük bir tabağa yerleştirin Üstüne limonlu kremayı iyice yayın İkinci katı da bunun üstüne yerleştirin Kakaolu malzemeyi pastanın üstüne ve yanlarına kalın bir bıçakla sürün Kalan malzemeyi sıkma torbasına doldurarak pastanın üstünü süsleyin |
Limonlu Yaş Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Yaş Pasta TarifiLimonlu Yaş Pasta Tarifi 6 adet yumurta sarısı 250 gr bitkisel margarin 15 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml) Yaklaşık 3 su bardağı un Krema için: 6 adet yumurta akı 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet limon Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, tozşeker ve yine oda sıcaklığında bekleyen yumurta sarılarını derin bir kaba koyun Mikserin yüksek devriyle, 2-3 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Vanilya, kabartma tozu ve kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın Son olarak, unu da azar azar ilave edin ve kaşıkla karıştırarak pürüzsüz ve katıca bir kek hamuru hazırlayın Hamuru ikiye bölün 20-25 santim çaplı iki adet kelepçeli kalıbı katı yağla iyice yağlayın Kek hamurunu kalıplara paylaştırın Kekleri 10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 20-22 dakika kadar pişirip hemen çıkarın Soğumalarını bekleyip kalıplarından çıkarın Diğer taraftan, kremayı hazırlamak için; yumurta aklarını derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, kar gibi oluncaya kadar çırpın Vanilya ve tozşekeri azar azar ilave edip mikserle2-3 dakika daha çırpmaya devam edin Limonu kabuğuyla birlikte robotta çekip püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya katıp kaşıkla karıştırın Bu kremayı hiç vakit kaybetmeden keklerin arasına sürüp kekleri üst üste koyun Pastanın kenarlarına da krema sürün ve pastayı limon dilimleriyle süsleyin ve servise sunun |
|