Bisküvili Rulo Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvili Rulo Pasta TarifiBisküvili Rulo Pasta Tarifi 4 Su bardağı süt 3 Çay bardağı un 1 Paket margarin (250 gr) 1 Su bardağı toz şeker 1 Paket vanilya 20 Adet kakaolu pötibör bisküvi 2 Adet muz # Kakaolu bisküviler dövülerek ya da robottan geçirilerek toz haline getirilir # Kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yerleştirilir # Üzerine un haline getirilmiş bisküvi tozu düzgün bir şekilde serilir # Tencereye margarin konur, orta ateşte eritilir, un eklenir, tel çırpıcı ya da çatalla, unun kokusu gidene kadar kavrulur # Üzerine karıştırmaya devam ederek soğuk süt ve toz şeker eklenir, muhallebiden daha katı bir kıvam alana kadar pişirilir, vanilya eklenir, ocaktan alınır # Karışım sıcak haldeyken kaşıkla toz bisküvilerin üzerine, bisküvileri sıyırmayacak şekilde yayılır, ıslak kaşığın tersiyle düzeltilir # Tepsi buz dolabının alt rafına konur, 1 saat kadar karışımın sertleşmesi beklenir # Buz dolabından alınır, üzerine uzunlamasına 2 adet soyulmuş muz konur Alüminyum folyo ya da yağlı kağıt yardımıyla sarılarak rulo yapılır # Pasta bir gece dinlendirilir, dilimleyerek servise sunulur Not: Margarin, soya fasulyesi, mısır, ayçiçek, hindistan cevizi gibi bitkilerden elde edilen yağların, çeşitli vitaminler ve pastörize sütle karıştırılmasıyla üretilir |
|