Kızarmış Muz Tatlısı |
01-28-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kızarmış Muz TatlısıKızarmış Muz tatlısı Malzeme: 3 adet orta boy muz 15 gr Tereyağ Ballı 1/2 portakal 1 çorba kaşığı esmer şeker 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği Tarifi: Portakalın suyunu çıkartın Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın Tereyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|