![]() |
Japon Ekmeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Ekmeği TarifiJAPON EKMEĞİ Malzemeler: 500 gr ![]() 20 gr ![]() ![]() 1 kahve kaşığı şeker Tuz ![]() Hazırlanışı: 1 500 gr ![]() 2 Ortasını açıp mayayı koyup üre yapımz, 3 Un çatlayınca, tuzu, şekeri koyup ılık su ile kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız, 4 Üzerini örterek ılık bir yerde kabarıncaya kadar mayalanmağa bırakınız, (30-45 dakika arasında kabarır), 5 Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziniz, ılık bir yerde 10 -15 dakika daha mayalandırınız ![]() 6 üzerine fırça ile su sürünüz, 7 Ortalarını bıçakla derince çiziniz veya hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlıyarak kalem çapına getirip hamurun üstüne tam ortaya koyunuz, 8 Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz ![]() Not: Lokantalarda, pastahanelerde satılan yuvarlak ekmek budur ![]() |
![]() |
![]() |
|