Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, japon, tarifi

Japon Ekmeği Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Ekmeği Tarifi



JAPON EKMEĞİ

Malzemeler:
500 gr un
20 gr yaş maya veya 10 gr toz maya
1 kahve kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı:
1 500 gr unu hamur tahtasına koyunuz,
2 Ortasını açıp mayayı koyup üre yapımz,
3 Un çatlayınca, tuzu, şekeri koyup ılık su ile kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız,
4 Üzerini örterek ılık bir yerde kabarıncaya kadar mayalanmağa bırakınız, (30-45 dakika arasında kabarır),
5 Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziniz, ılık bir yerde 10 -15 dakika daha mayalandırınız
6 üzerine fırça ile su sürünüz,
7 Ortalarını bıçakla derince çiziniz veya hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlıyarak kalem çapına getirip hamurun üstüne tam ortaya koyunuz,
8 Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz

Not: Lokantalarda, pastahanelerde satılan yuvarlak ekmek budur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.