![]() |
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale )Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özellikle yağlı, tuzsuz, taze koyun peynirinden yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale )Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) 1 kg ![]() 200 gr ![]() 3 adet yumurta sarısı 1 ![]() ![]() 200 gr ![]() Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif hararetli ateşte eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale )250 g dil peyniri veya eriyebilen tuzsuz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker Tencerede su ve dilimlenmiş peyniri eriyinceye kadar ezerek karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|