![]() |
Vişne, Kaymak Ve Bitter Eşliğinde Yufkalı İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne, Kaymak Ve Bitter Eşliğinde Yufkalı İncir Tatlısı TarifiVişne, Kaymak ve Bitter Eşliğinde Yufkalı İncir Tatlısı Tarifi Dışı için: 1 yufka 3 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı su Yarım çay kaşığı tarçın File badem Kızartmak için yağ Carte dOr Classic Vişne, Çikolata Parçalı Kaymak, Bitter Çikolatalı dondurma İçi için: 2 Yemek kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı kıyılmış ekmek içi 1 fincan iç badem 1 su bardağı kuru incir (yaklaşık 10 ad) 1/3 su bardağı süzülmüş portakal reçeli 1 yumurta 1 çay kaşığı tarçın Küçük bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ekmek kırıntıları ve tarçın 2 dakika süreyle kavrulur sonrasındaysa soğumaya bırakılır ![]() İncirler ufak ufak doğranır, bademler küçük parçalar halinde kıyılır ![]() Kavrulmuş ekmek, iç badem, incir, yumurta ve portakal reçeli mutfak robotuyla kısa süre karıştırılır ![]() ![]() Yufkadan dikdörtgen şeklinde parçalar kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkalar kızarırken bir cezveye 3 yemek kaşığı bal, su ve tarçın koyulup, bal kıvamından daha akışkan hale gelene kadar yaklaşık 1 dakika süreyle ısıtılır ![]() Yufkalar kızardıktan sonra elde edilen karışım yufkaların üstünde gezdirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|