Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Parfeli Çikolata Küpleri TarifiParfeli Çikolata Küpleri Tarifi Malzemeler: 2 paket bitter çikolata (160 gram) Yağlı kağıt Parfe için: 250 gram kremşanti 2 adet yumurta sarısı 1 adet bütün yumurta 75 gram şeker 200 gram eritilmiş çikolata 1 yaprak jelatin 1 su bardağı süt Üzeri için: 1 paket sade kremşanti 1 su bardağı süt Hazırlanışı: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Yağlı kağıt yayılmış tepsiye döküp düzleştirin Buzdolabında bekletin Dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında 2-3 dakika bekletin Bıçak ucu ile kareler çizin ve çizdiğiniz yerlerden karelere bölün Parfe için: Bütün yumurtayı, yumurta sarılarını ve şekeri mikserde kabarıncaya kadar çırpın Soğuk suda eritilmiş jelatini ilave edin Ardından önce çırpılmış kremşantiyi, daha sonra eritilmiş çikolatayı ekleyin Parfeyi kaplara doldurduktan sonra buzlukta 3 saat bekletin Parfeyi kare şeklinde keserek servis tabağına alın Kenarlarını kare şeklinde çikolatalarla kaplayın Sade kremşantiyi ve sütü mikserle çırpın Parfenin üzerine şekilli koyun |
|