Krep Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Pasta TarifiKrep Pasta Tarifi Malzemeler 3 Yumurta 2,5 su bardağı süt 2 su bardağı un 1/2 su bardağı şeker 100 gr eritilmiş bitter çikolata 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 paket kremşanti 1 paket labne peynir çikolata sosu Yapılışı Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur |
Krep Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Pasta TarifiKrep için: 3 yumurta 3 su bardağı süt 3 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz İçi için: Yarım kg kıyma 2 soğan 2 kaşık sıvıyağ 2 domates Tuz Yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı sıvıyağda kavurun Küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberle birlikte ekleyip, yumuşayana kadar pişirin Krep için, tüm malzemeyi çırpın Yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayıp, kepçeyle ince bir tabaka hamur döküp, arkalı önlü pişirin Düz bir servis tabağına alın Üzerine harçtan yayın Krep ve harç bitene kadar işleme devam edin Üstüne sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın |
|