![]() |
Kayısı Kavurması Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Kavurması Tatlısı TarifiKayısı Kavurması Tatlısı Tarifi THY Skylife Malzemesi: 500 g kuru kayısı 100 g tereyağı 1 kg toz şeker 1 kg su 1/2 limon suyu 4 adet karanfil 3 adet kabuk tarçın 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi kaymak (arzuya göre) Şurubun Hazırlanışı: Tencerede 1 kg şeker, su, limon suyu, kabuk tarçın ve karanfili bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın ![]() Hazırlanışı: Kayısıları yumuşaması için iki saat ılık suda bekletip suyunu süzün ![]() ![]() 2-3 dakika beraber kaynatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kayısı Kavurması Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Kavurması Tatlısı TarifiKayısı Kavurması Tatlısı Tarifi MALZEME: 500 gram kuru yaprak kayısı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz 1/2 su bardağı su 60 gram tereyağı ya da margarin Üzerine koymak için: Kaymak Ceviz, fındık veya fıstık YAPILIŞI: Güneşte kurutulmuş kayısıları,içi su dolu bir kapta 10 dakika bekletip, elimizle yavaşça ovalayarak pis kısımlarını yıkayıp, sudan çıkartalım ![]() Eğer süzersek, suyun dibine çökmüş tortu ve pislikler tekrar kayısılara karışır ![]() Bu işlemi, en az 3 sefer tekrarlayalım ![]() Suyun dibinde hiç pislik kalmıyorsa, kayısıları süzgece koyup, süzelim ![]() Bir tencereye tereyağı koyup, içine kayısıları ilave ederek, kavurmaya başlayalım ![]() Kayısıların bıraktığı su uçup da kayısılar yağına binince, 2-3 dakika daha kavurup, toz şekerini ve 1/2 su bardağı suyunu ilave edip, ağzı kapalı olarak 5 dakika daha pişire-lim ![]() Kayısılar pişince, tencerenin kapağını açıp, kuvvetli ateşte ara sıra karıştırarak, suyunu uçuralım ![]() ![]() Ocaktan indirip,üzerine iri çekilmiş ceviz (fıstık, findik), kaymak koyup, ılık ya da soğuk olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|