Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı TarifiHAFİF VE SAĞLIKLI BAYRAM TATLISI MALZEMELER 200 gram taze kayısı veya günkurusu 100 gram hurma 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu 2 tatlı kaşığı toz tarçın 100 gram kavrulmamış badem 1 litre süt 8 çay bardağı ılık su 3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı 2 çay bardağı nişasta 1 paket vanilya YAPILIŞI Kayısı ve hurmaları iri parçalar halinde doğrayıp iki bardak su, bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ve tarçın ile blendırdan geçirin Soğuk süt, su, nişasta ve vanilyayı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın Ilındıktan sonra tatlandırıcınızı ekleyin Meyveli karışımı tepsiye yayıp üzerine iri kırılmış kavrulmamış bademleri serpiştirin Üzerine muhallebiyi ekleyin Buzdolabında bir gece dinlendirin Üzerine badem ve toz tarçın serperek servis edin |
|