İncirli Tatli Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Tatli TarifiİNCİRLİ TATLI TARİFİ Malzemeler
Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım Yumurta ve şekeri iyice çırpalım Sütü ilave edip tekrar çırpalım İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım Kıvamı biraz koyu olacak Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim Bu sırada şerbetini hazırlayalım Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde Üzerini düzeltelim 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim 3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır Afiyet olsun… |
|