Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incirli, tarifi, tatli

İncirli Tatli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Tatli Tarifi



İNCİRLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler
  • 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:
  • 15 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
  • hindistan cevizi, tarçın ve kakao
Hazırlanışı

Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım Yumurta ve şekeri iyice çırpalım Sütü ilave edip tekrar çırpalım İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım Kıvamı biraz koyu olacak
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim Bu sırada şerbetini hazırlayalım
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde Üzerini düzeltelim 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim
3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.