![]() |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Telkadayıf TarifiPekmezLi TeLkadayıf Tarifi 8-10 kişilik Gerekli malzeme: 200 gr tel kadayıf, 100 gr tereyağı 1 su bardağı antepfıstığı 1 kahve fincanı üzüm pekmezi Şurup malzemesi: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Tereyağı ile pekmezi iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi orta ısıya ayarlanmış fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ![]() ![]() Boşaltmış olduğunuz tepsiye kalan tereyağ-pekmez karışımını yayın ![]() ![]() ![]() Şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu kaynatın ![]() ![]() Fırından sıcak olarak çıkardığınız kadayıfın üzerine şurubu soğuk olarak dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Telkadayıf TarifiPekmezLi TeLkadayıf Tarifi 1 kg tel kadayıf 1,5 paket tereyağı 1 çay bardağı pekmez İçi için: 1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı Şerbet için: 6 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1 limon suyu Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Telkadayıf Tarifipekmez dut pekmezi mi?Üzüm pekmezi mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Telkadayıf Tarifikadayıf geneLde üzüm pekmeziyLe oLur diye biLiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Telkadayıf Tarifiheee nasıl lezzetli oluyor mu? tadan var mı? |
![]() |
![]() |
|