Hollandez Bisküvisi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollandez Bisküvisi TarifiHollandez Bisküvisi Tarifi 300 gr un 150 gr toz şeker 175 Gr tereyağı 1 yumurta akı 100 gr pudra şekeri Vanilya Limon kabuğu rendesi Unu eleyiniz Tereyağı ilâve ediniz Bir bıçak ile iyice kıyınız Bir yumurta akı, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve ediniz Bu karışımı yuğurarak bir hamur yapınız 3 eşit parçaya ayırınız Bu parçaları 4 cm çapında silindir biçimine getiriniz Tahta üzerine yayılmış toz şekeri üzerinden yuvarlayarak geçiriniz Buzdolabında veya serin bir yerde 1/2 saat bırakınız Sonra, 2-3 cm genişliğinde küçük parçalar kesiniz Aralıklı olarak tepsiye yerleştiriniz Orta ısı derecesinde pişiriniz |
|