![]() |
Ocak Çörekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ocak Çörekleri TarifiOcak Çörekleri Tarifi 125 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 100 gr (1/2 su bardağı) kuş üzümü 175 gr (1+1/2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 fiske tuz 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2 yumurta 2 çorba kaşığı süt Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Un, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, bir kenara bırakınız ![]() Kalan 8 çorba kaşığı yağı ve şekeri başka bir orta boy kasede tahta kaşıkla, kabarık ve köpük köpük olana kadar dövünüz ![]() Yumurtaları teker teker ekleyerek (her yumurtaya 1 çorba kaşığı unlu karışımdan katarak) dövünüz ![]() ![]() Karışımı çörek kalıplarına kaşıkla eşit olarak boşaltıp, kalıpları büyük bir tepsiye yerleştirdikten sonra fırının orta yerine sürünüz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, çörekleri 10 dakika kalıplarında bıraktıktan sonra bir tel ızgaraya çıkarıp tamamen soğutunuz ![]() ![]() Not: Bu kuru yemişli çay çöreklerinde, kuru üzüm yerine vişne, kuş üzümü ya da meyve kabuğu şekerlemesi kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|