Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, muhallebi, tarifi

Elmalı Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Muhallebi Tarifi



Elmalı Muhallebi Tarifi

Malzeme:
4 adet kırmızı elma
1 litre vişne suyu
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
3/4 su bardağı Bizim Mutfak Un
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pirinç Unu
10 adet hazır beze
15 gr Teremyağ

Elmaların kabuklarını soyun İçini dolma şeklinde oyup çekirdeklerini temizleyin Vişne suyunu derin bir tencereye aktarın Elmaları da tencerenin içine yerleştirin Orta ateşte elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Muhallebi için, hazır bezeleri mutfak robotunda iyice ezin Süt, un, pirinç unu ve hazır bezeyi muhallebiyi hazırlayacağınız tencerenin içinde çırpın Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Muhallebiyi ocaktan indirmeye yakın Teremyağı ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alın Servis kaselerine üstten 3-4 santim boşluk kalacak şekilde yayın Pişen elmaları vişneli haşlama suyunun içinden kevgir yardımıyla alın Soğuyunca muhallebilerin ortasına yerleştirin Vişneli pelte için vişne suyundan 3 bardak kadarını sos tenceresine alın 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta ve 2 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin Orta ateşte pelte kıvamına gelene dek pişirin Ocaktan alın Ilınınca elmaların içine ve kasenin üzerini kaplayacak şekilde dökün Antepfıstığı içi ve isteğe göre hazır beze ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Muhallebi Tarifi



3 elma

4 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

Muhallebi için:

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin Bir tavada elmaları şeker ile yumuşayıncaya kadar pişirin Ceviz ve tarçınıda ekleyip elmaları ocaktan alıp, kaselerin dibine yerleştirin (yada dondurma kupları da olabilir) Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabında soğutun Üzerini ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.