Elmalı Muhallebi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Muhallebi TarifiElmalı Muhallebi Tarifi Malzeme: 4 adet kırmızı elma 1 litre vişne suyu 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası 2 çorba kaşığı toz şeker 1 litre süt 3/4 su bardağı Bizim Mutfak Un 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pirinç Unu 10 adet hazır beze 15 gr Teremyağ Elmaların kabuklarını soyun İçini dolma şeklinde oyup çekirdeklerini temizleyin Vişne suyunu derin bir tencereye aktarın Elmaları da tencerenin içine yerleştirin Orta ateşte elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Muhallebi için, hazır bezeleri mutfak robotunda iyice ezin Süt, un, pirinç unu ve hazır bezeyi muhallebiyi hazırlayacağınız tencerenin içinde çırpın Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Muhallebiyi ocaktan indirmeye yakın Teremyağı ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alın Servis kaselerine üstten 3-4 santim boşluk kalacak şekilde yayın Pişen elmaları vişneli haşlama suyunun içinden kevgir yardımıyla alın Soğuyunca muhallebilerin ortasına yerleştirin Vişneli pelte için vişne suyundan 3 bardak kadarını sos tenceresine alın 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta ve 2 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin Orta ateşte pelte kıvamına gelene dek pişirin Ocaktan alın Ilınınca elmaların içine ve kasenin üzerini kaplayacak şekilde dökün Antepfıstığı içi ve isteğe göre hazır beze ile süsleyin Servis yapın |
Elmalı Muhallebi Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Muhallebi Tarifi3 elma 4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Muhallebi için: 5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin Bir tavada elmaları şeker ile yumuşayıncaya kadar pişirin Ceviz ve tarçınıda ekleyip elmaları ocaktan alıp, kaselerin dibine yerleştirin (yada dondurma kupları da olabilir) Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabında soğutun Üzerini ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın |
|