Bademli Boynuz Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Boynuz TarifiBademli Boynuz Tarifi 500 gr un 2 yumurta 270 gr şeker 1 çay kaşığı tarçın 200 gr tereyağı Yarım bardak süt Hamur tahtasına unu eleyiniz Ortasını havuz biçiminde açınız Tereyağı, yumurta, yarım bardakdan daha az süt ilâve ediniz Önce yumurta ve yağı sonrada süt ile iyice eziniz Elenmiş un etrafına şeker ve tarçın serpiniz Ortadan başlayarak unu yedirerek toplayınız Bu karışımı hamur yapınız ve 10 dakika dinlendiriniz Cevizden daha küçük yuvarlaklar yapınız Her yuvarlağı uzunca yuvarlak biçime getiriniz 2 yuvarlağın uç kısımlarını birleştiriniz Üste gelen uçlarını açınız Boynuz şekli veriniz İnce kıyılmış badem veya yeşil fıstık üzerlerine serpiniz Fırın tepsisine diziniz Orta ısı derecesinde fırında pembeleştiriniz Fırından çıkınca üzerlerine çok az pudra şekeri serpiniz |
|