Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Poğça TarifiPoğça Tarifi MALZEMESİ 1 Su bardağı yumuşatılmış margarin 1 Su bardağı yoğurt 3 Yumurta sarısı 1 Çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un YAPILIŞI 1 Yoğurdu, margarini, az bir kısmı üstü için ayrılacak olan yumurta sarısını, tuzu ve karbonatı iyice karıştırınız 2 Unu yavaş yavaş ilâve ediniz 3 Yumuşak bir hamur yapınız 4 Ceviz iriliğinde veya arzu edilen irilikte parçalar kopararak yuvarlayınız, ya elle veya merdane ile yarım cm kalınlığında yuvarlaklar açınız 5 Arzu ettiğiniz içi koyarak yuvarlakları kapayınız 6 Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek yağlanmış tepsiye diziniz 7 Orta ısıda pişiriniz Not: Yumurta aklarını çarparak içine ilâve edebilirsiniz |
|