Yufkada Mantarlı Piliç |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada Mantarlı PiliçYufkada MantarLı PiLiç 1 kg Piliç Kuşbaşı 2 Adet taze soğan 300 gr mantar (konservede olabilir) 4 Diş sarımsak 1 Adet büyük boy soğan 3 Adet yufka Toprak güvec kabı 2 Yemek kasığı tereyağ Her bir yufkayı 20 x 20 şeklinde kesin Köşeleri margarin ile yağlayın Önceden yağlanmış güveç kabına kare şeklinde kestiğiniz yufkayı yıldız şeklinde kabın üzerine koyun Isıtılmış 180°C fırında yarım saat kızartın Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun İçine soğan ve sarımsak rendesi ekleyin Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin Soğanlar pembeleşince içine dilim dilim kestiğiniz mantarları ekleyin Mantarlar yumuşayınca kuşbaşı piliç ve ince kıyılmış taze soğanları koyun Kısık ateşte piliç suyunu bırakana kadar pişirin Daha sonra hızlı ateşte piliç etlerini kavurun Pişmeye yakın tuz ekleyin Bu arada fırında kızarttığınız yufkaları soğumaya bırakın Soğuyan yufkaları düz bir zemin üzerinde ters çevirerek çıkarın Hazırladığınız harcı yufkadan oluşturduğunuz kaselere koyup, sıcak olarak servis yapın |
|