Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, piliç, yufkada

Yufkada Mantarlı Piliç

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Mantarlı Piliç



Yufkada MantarLı PiLiç

1 kg Piliç Kuşbaşı
2 Adet taze soğan
300 gr mantar (konservede olabilir)
4 Diş sarımsak
1 Adet büyük boy soğan
3 Adet yufka
Toprak güvec kabı
2 Yemek kasığı tereyağ

Her bir yufkayı 20 x 20 şeklinde kesin Köşeleri margarin ile yağlayın Önceden yağlanmış güveç kabına kare şeklinde kestiğiniz yufkayı yıldız şeklinde kabın üzerine koyun Isıtılmış 180°C fırında yarım saat kızartın
Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun
İçine soğan ve sarımsak rendesi ekleyin Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin Soğanlar pembeleşince içine dilim dilim kestiğiniz mantarları ekleyin Mantarlar yumuşayınca kuşbaşı piliç ve ince kıyılmış taze soğanları koyun Kısık ateşte piliç suyunu bırakana kadar pişirin Daha sonra hızlı ateşte piliç etlerini kavurun Pişmeye yakın tuz ekleyin
Bu arada fırında kızarttığınız yufkaları soğumaya bırakın Soğuyan yufkaları düz bir zemin üzerinde ters çevirerek çıkarın Hazırladığınız harcı yufkadan oluşturduğunuz kaselere koyup, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.