Fıstıklı Katmer Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Katmer TarifiFıstıklı Katmer 2 adet hazır yufka 2 yemek kaşığı tereyağı 1 bardak yeşil fıstık içi dövülmüş yarım su bardağı pudra şekeri Kızartmak için 3 çorba kaşığı tereyağı Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın, eritilmiş ılıtılmış tereyağının yarısını yufkanın her tarafına deyecek şekilde fırçayla sürün Yeşil fıstık içini ve pudra şekerini bir kasede karıştırıp, yarısını yufkanın üzerine serpişitirn Yufkaları 4 eşit parçaya bölün, her bir parçanın kenarlarını içine toplayarak dikdörtgen şeklinde katlayın, böylece hazırladığınız katmer 8 adet olacak, teflon tavada tereyağının kalanını eritip, kızdırın Katmerlerin her iki yüzünü de çevirerek kızartın Servis tabağına alı üzerine pudra şekeri ve yeşil fıstık serpip servis edin Afiyet Olsun |
Fıstıklı Katmer Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Katmer TarifiHamur için; 150 gr un 1 çay bardağı su 1 çay bardağı tuz İçi için; 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı 100 gr süt kaymağı Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilirBiraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır Tepsiye konarak fırına sürülür 10-15 dk fırında kızarıncaya kadar pişirilir Katmer servise hazırdır |
|