Pişi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi TarifiPişi Tarifi Malzemeler: 1 paket Kek Karışımı 1 yumurta 300 g (1,5 su bardağı) yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz Dolgu: 100 g (1 su bardağı) rendelenmiş beyaz peynir 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz Hazırlanışı: Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı peynir rendesi ve maydanoz karışımı koyun Kalan hamurları bunların üzerine kapatın Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın Püf Noktası: Hamuru açtıktan sonra kare şeklinde kesip iç malzeme koymadan da kızartabilirsiniz Arada ocağın altını kısarsanız, yağın çok fazla kızmasını engelleyerek pişilerin iç ve dış kısımlarının orantılı pişmesini sağlarsınız |
Pişi Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi TarifiPişi Tarifi Malzemeler: 2 su bardağı un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar su Kızartmak için sıvıyağ Biraz çörekotu Hazırlanışı: Ilık suda mayayı eritin Tuz maya ve suyu eriterek yumuşak bir hamur yapın Üzerini kapatarak iki katına çıkana kadar mayalandırın Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde şekillendirin önceden ısıtılmış yağda kızartın Not: Un su maya ve çörekotundan sonra hamura isteğe bağlı olarak biraz ayçiçek yağı eklenirse hamur daha yumuşak olur |
Pişi Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi TarifiPişi Tarifi Malzemeler Yarım kg un 1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da) 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su Sıvı yağ Hazırlanışı: Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın Afiyet olsun Şimdi gidip yapıcam:)) ohh afiyet olsun bana :D |
Pişi Tarifi |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi TarifiYarım kg un 1 çorba kaşığı maya (kuru yaş farketmez) 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su Yeteri Kadar sıvı yağ Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın |
|