Patlıcanlı Pide Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Pide TarifiPatlıcanlı Pide Tarifi 1 paket yaş maya 1,5 su bardağı su 1 adet kesme şeker 3 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Harcı için: 2 adet patlıcan 1 adet soğan 1 adet domates 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Yaş maya, ılık su ve şeker karıştırılır Üzerine yağ, tuz ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat kadar dinlendirilir Bu arada iç hazırlanır Patlıcanlar kuşbaşı şeklinde doğranır Soğan ince kıyılır ve yağda pembeleştirilir Üzerine patlıcan, rende domates ve tuz katılır, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir Dinlenen hamur 6 parçaya bölünür, merdaneyle 1 karış boyunda oval şekilde açılır Patlıcanlı harç konur ve üst üste kıvırarak katlanır Pidelerin üzerine unlu su sürülür Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir |
|