Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, böreği, tarifi, tepsi

Balıklı Tepsi Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Tepsi Böreği Tarifi



400 gram balık fleto

4 çorba kaşığı sıvı yağ

1 kg pırasa

1er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarımsu bardağı sıvı yağ

5 adet yufka

1er çorba kaşığı çörekotu ve susam

Balık parçalarını sıvı yağda kızartın Üzerine ince kıyılmış pırasayı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurmaya devamedin Karabiber, pul biber ve tuzunu ekleyip ılınmaya bırakın 1 yumurtayı çukur bir kaba kırın Diğer yumurtanın sarısını ve akını ayırın Akını diğer yumurtanın üzerine ekleyip sarısını kenara alın Yumurtaya süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın Bir yufkayı düz bir zemine serip üzerine yumurtalı karışımdan sürün ve tamortadan ikiye bölün Yufkaların kalın taraflarına pırasalı harçtan koyup rulo yapın Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye ruloları kendi etraflarında çevirerek yerleştirin

Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye koyun Ayırdığınız yumurta sarısını böreğin üzerine sürün Çörek otu ve susamserpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Arzunuza göre dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.