![]() |
Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sarıyer Böreği TarifiPEYNİRLİ SARIYER BÖREĞİ MALZEMELER: 5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır) 5 çorba kaşığı margarin (yumuşak) 2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 6-7 çorba kaşığı zeytinyağ (3 kaşık hamura) Yarım demet maydanoz ve dereotu 1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire konulacak) Yarım küçük kalıp beyaz peynir ![]() YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortasına yoğurt, sirke 3 kaşık zeytinyağ, tuz konup karıştırılır ![]() az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir ![]() ![]() 2- Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir ![]() ![]() 3- Her parça 10 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Parçalar tekrar incecik açılır ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sarıyer Böreği TarifiPeynirli Sarıyer Böreği Tarifi ( İstanbul ) 1/2 kg un 3 yumurta 250 gr beyaz peynir 9 çorba kaşığı margarin tuz 5 dal maydanoz 5 dal dereotu 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 bardak un (açmak için) Yağın 8 çorba kaşığı bir çorba tabağında su buharında veya hafif ateşte eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurlar yağlanır ve bohçalanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sarıyer Böreği TarifiPeynirli Sarıyer Böreği Tarifi ( İstanbul ) 650 gr ![]() 350 gr ![]() 250 gr ![]() 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 3 adet yumurta Biraz zeytinyağı Tuz 500 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi500 gram un 250 gram beyaz peynir 250 gram tereyağı 1,5 bardak süt 3 yumurta 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz tuz Hamur tahtasına unu eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyılmış dereotu ve maydanoz, üç yumurta akı karıştırdığınız peyniri çatalla ezerek iyice hallediniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|