![]() |
Beşamel Soslu Erişte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Erişte TarifiBeşamel Soslu Erişte Tarifi 1/4 su bardağı zeytinyağı 500 gr erişte 3 su bardağı beşamel sos 180 gr (1+1/2 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş) Harcı: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 iri soğan (ince kıyılmış) 500 gr çiğ tavuk eti (ince kıyılmış) 500 gr dana kıyması 30 gr (1/4 su bardağı) un 250 gr (1 1/4 su bardağı) tavuk suyu 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi (istenirse) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 250 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş) 500 gr ıspanak (pişirilmiş ve süzülmüş) 3 çorba kaşığı krema (istenirse) Harcı hazırlamak için büyük bir tencerede 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Kıyılmış tavuk ve dana kıymasını ekleyip ara sıra karıştırarak 5 dakika, hafif pembeleşene kadar kızartınız ![]() Unu, tavuk suyunu, hindistancevizi rendesini (istenirse), tuzu ve karabiberi ekleyip ateşin altını açarak karışımı kaynatınız ![]() ![]() ![]() Kremayı (istenirse) katıp tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tencereye yarısına kadar su ve 1/4 su bardağı zeytinyağının yarısını koyup harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Geleneksel bir İtalyan yemeği olan beşamel soslu erişte, yanında yeşil salata ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|