Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cizleme, tarifi

Çizleme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çizleme Tarifi



Malzemeler

5 Kilogram Un
3 Litre Su
1 Yemek Kaşığı Pakmaya
Tatlı Kaşığı Tuz 2-3

Yapılışı

Un, su ve tuz ile bir hamur hazırlanır İçine pakmaya konur ve taşması için bekletilir Taştıktan sonra ne kadar un katılacaksa ona göre un katılarak hamur çoğaltılır Mayalanan hamur un katılarak çoğaltıldıktan sonra bir süre daha bekletilir ve hamur sulandırılır Bu işleme bezeleme denir Hamurlar bezelendikten sonra ekmek tahtası üzerinde beklemeye bırakılır Diğer taraftan sac ateşe koyulur, üzeri yağlanır, kızdırılır Sac iyice kızdıktan sonra, 1 kase ile hamur sacın üzerine dökülür Dökülen hamurun ince olmasına dikkat edilir Alt, üst pişirilir Bu işlem hamur bitinceye kadar tekrarlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.