Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, fındıklı, meyveli, tarifi

Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi



Malzemeler

2 Su bardağı un
1 Kahve fincanı süt
Bit tutam yaş maya
2 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
100 gr margarin
1 Kase dövülmüş fındık
2 Çorba kaşığı kuru üzüm
Marmelat ve tozşeker

Hazırlanışı 2 su bardağı unu derin bir kaba alın
1 kahve fincanı süt ilave edin
Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağ ve 100 gr margarn ile hamur yapın
Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin
Hamuru ikiye bölün
Merdane ile açın
Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün
Bol miktarda dövülmüş fındık serpin
2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın
Rulo biçiminde sarın
2 parmak eninde kesin
Tepsiye dizin
Tozşeker serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi



3 su bardağı un

1/2 su bardağı süt

1 paket (50 gram) yaş maya

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı Teremyağ

1 su bardağı dövülmüş fındık

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

MARMELAT İÇİN:

3 adet ayva (500 gram kadar rendelenmiş)

500 gram toz seker

1/2 adet limon

Unun ortasını çukurca açıp, içine 1 çay bardağı ılık suda erittiğimiz maya ve toz şeker karışımını koyup, üzerini un ile örtelim

Ayvaların kabuğunu soyup, rendeledikten sonra, tartarak aynı oranda şeker ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim

1/2 limon suyu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan indirip, soğutalım

Maya kabarıp da üzerindeki un tabakası çatlayınca, içine 1/2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 125 gram Teremyağ yağı ilave edip, hamuru iyice yoğuralım

Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar dinlendirelim

Bıçak ile kıyılmış fındık ve çekirdeksiz sarı üzümleri, hazırladığımız ayva marmeladına karıştıralım (isteyenler tarçın serpebilirler)

Hamuru ikiye bölüp, 1/2 cm kalınlığında açalım Üzerine ayvalı içten yeterince serpiştirip, hamuru rulo şeklinde saralım

2 parmak genişliğinde verevine kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim

Önceden ısıtılmış fırında hafifçe renk alıncaya kadar pişirelim

Fırından çıkartıp, (isteyenler üzerine pudra şekeri serpebilirler) ılık veya soğuk olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.