Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Fındıklı Çörek TarifiMalzemeler 2 Su bardağı un 1 Kahve fincanı süt Bit tutam yaş maya 2 Çorba kaşığı ayçiçekyağı 100 gr margarin 1 Kase dövülmüş fındık 2 Çorba kaşığı kuru üzüm Marmelat ve tozşeker Hazırlanışı 2 su bardağı unu derin bir kaba alın 1 kahve fincanı süt ilave edin Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağ ve 100 gr margarn ile hamur yapın Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin Hamuru ikiye bölün Merdane ile açın Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün Bol miktarda dövülmüş fındık serpin 2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın Rulo biçiminde sarın 2 parmak eninde kesin Tepsiye dizin Tozşeker serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın |
Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi3 su bardağı un 1/2 su bardağı süt 1 paket (50 gram) yaş maya 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı Teremyağ 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm MARMELAT İÇİN: 3 adet ayva (500 gram kadar rendelenmiş) 500 gram toz seker 1/2 adet limon Unun ortasını çukurca açıp, içine 1 çay bardağı ılık suda erittiğimiz maya ve toz şeker karışımını koyup, üzerini un ile örtelim Ayvaların kabuğunu soyup, rendeledikten sonra, tartarak aynı oranda şeker ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim 1/2 limon suyu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan indirip, soğutalım Maya kabarıp da üzerindeki un tabakası çatlayınca, içine 1/2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 125 gram Teremyağ yağı ilave edip, hamuru iyice yoğuralım Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar dinlendirelim Bıçak ile kıyılmış fındık ve çekirdeksiz sarı üzümleri, hazırladığımız ayva marmeladına karıştıralım (isteyenler tarçın serpebilirler) Hamuru ikiye bölüp, 1/2 cm kalınlığında açalım Üzerine ayvalı içten yeterince serpiştirip, hamuru rulo şeklinde saralım 2 parmak genişliğinde verevine kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış fırında hafifçe renk alıncaya kadar pişirelim Fırından çıkartıp, (isteyenler üzerine pudra şekeri serpebilirler) ılık veya soğuk olarak servis yapalım |
|