![]() |
Gazel Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gazel Böreği TarifiGazel Böreği Tarifi Hamuru için; 4 su bardağı elenmiş un 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 250 gr orta yağlı kıyma 2 yemek kaşığı bitksel margarin (sıvıyağ kullanılabilir) 2 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet orta boy soğan 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı buğday nişastası Üzeri için; 1,5 su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurtanın sarısı Hamuru için; un, su ve tuz derin bir kaba aktarılıp yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Böreğin harcı için; yağ bir tavaya koyulup yemeklik doğranmış soğanlar tavaya aktarılır ![]() ![]() ![]() Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da eklenip ocaktan alınan harç soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Yufkaların yarısı bittiğinde, hazırlanan iç harcı yufkanın üzerine yayılır ![]() ![]() ![]() Börek 15-20 dakika kadar dinlendirilir ve önce kare sonra üçgen şeklinde kesilir ![]() 175 dereceye ayarianmış fırında 35-40 dakika pişirildikten sonra servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|