Mahlepli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Poğça TarifiMahlepli Poğça Tarifi Malzemeler 3 bardak ılık süt yarım paket oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı mahlep 3 yumurta(birinin sarısı üstüne) 2 çorba kaşığı kuru pakmaya 7-8 su bardağı un yarım çay bardağı şeker 1 çorba kaşığı silme tuz üstüne susam-çörek otu içine peynir Hazırlanışı Önce bir tencerede sütü ısıtıyoruzIlınınca ateşten alıyoruzBu ılık sütün içine un ve mahlep ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup güzelce karıştırıyoruzTencerenin kapağını kapatıp 10-15 dk bekliyoruzYoğuracağımız kabın içine unu koyup ortasını açıp margarini koyuyoruzTenceredeki karışımı yavaş yavaş döküp yoğuruyoruzKulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz,bu kıvama gelene kadar un ilave ediyoruzHamurun ele yapışmaması lazımgüzelce yoğurduğumuz hamurun üstüne bezle kapatıp mayalanması için bırakıyoruzHamur yaklaşık 1 saat mayalanıp kabardıktan sonra isteğe göre şekillendirip,içine peynir koyuyoruzüzerine yumurtayı sürüp, susam serpiyoruzÖnceden kızdırdığımız 175 derece fırında pişiriyoruz…Afiyet olsun:) |
Mahlepli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Poğça TarifiMahlepli Poğça Tarifi
Malzemelerle hamur yoğurulup 1 saat dinlendirilir Küçük bezeler alınır, elle açılıp içerisine kaşar konulup kapatılır Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu atılır ve 200 derecede pişirilir, üzeri kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun… |
Mahlepli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Poğça Tarifi1 çay kaşığı mahlep 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 Paket Sana Hamurişi Bir kabın içine bütün malzemeleri koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun İstediğiniz şekli verebilirsiniz, sonra fırında pişirelim |
|